צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
עוף במלח ברוטב קרם קוקוס
קבלו עסקה שאי אפשר לסרב לה: אנחנו נארגן לכם עוף שמתקתקים בפחות מדקה, ואתם תקדישו עוד רבע שעה כדי לצוות אליו רוטב אסייתי טעים ופיקנטי. סגרנו?
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 13/10/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
10 שוקי עוף
כף מלח גס
לרוטב:
מעט שמן לטיגון
3 שיני שום, קצוצות
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
קופסת קרם קוקוס
חופן נענע טרייה
כפית וחצי "תערובת חמישה תבלינים" (להשיג במחלקה האסייתית של רשתות השיווק הגדולות)
לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את המלח הגס. מסדרים את שוקי העוף על המלח וצולים 45 דקות בתנור החם.
3 בינתיים מטגנים בסיר את השום והג'ינג'ר כחצי דקה. מוסיפים קרם קוקוס, נענע ותערובת חמישה תבלינים ומבשלים תוך ערבוב על אש נמוכה כ-10 דקות.
4 בתום הצלייה מעבירים את שוקי העוף לסיר ומבשלים כ-5 דקות.
5 סוחטים לימון מעל העוף ומגישים עם אטריות אורז או אורז לבן.