עוגת גבינה ופטל קפואה
רגע לפני שבאמת נהיה פה קריר, זה זמן להתענג על עוגה קפואה - עדיין לא קר מדי לאכול אותה, ומצד שני היא לא תימס בשנייה שתוציאו אותה מהמקפיא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
רגע לפני שהחום הגדול מפנה את מקומות לטובת משבי רוח קרירים, זהו חלון ההזדמנויות האחרון לשנה זו להתענג על קינוחים קפואים. הקינוח הבא הוא קינוח קפוא של עוגת גבינה יחד עם מחית פטל. ניתן להשתמש בפטל טרי (שעדיין ניתן להשיג פה ושם) או בפטל קפוא.
את העוגה שומרים במקפיא, פורסים ממנה פרוסות קטנות, וממתינים כמה דקות לפני ההגשה. את מה שנותר מחזירים למקפיא כיוון שבהפשרה היא הופכת רכה מאוד.
מרכיבים :
לבסיס (לתבנית בגודל 24X24):
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
70 גרם חמאה מומסת
למלית:
125 גרם פטל טרי (או קפוא שהופשר במסננת)
1 כוס פחות 2 כפות (100 גרם) אבקת סוכר מנופה (לפטל)
1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 25%
1 מיכל (250 גרם) גבינת ריקוטה לא מלוחה
1/2 כוס (150 גרם) חלב ממותק
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס + 2 כפות (80 גרם) אבקת סוכר מנופה (לקצפת)
לעיטור:
פטל טרי / קפוא (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 להכנת הבסיס: מערבבים בקערה את הביסקוויטים, השקדים הטחונים והחמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים בשכבה אחידה לבסיס התבנית. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.
2 להכנת המלית: מניחים בקערית את הפטל הטרי או המופשר, מוסיפים 100 גרם אבקת סוכר ומועכים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית. שומרים בצד.
3 מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים יחד את 2 סוגי הגבינה עם החלב הממותק. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם 80 גרם אבקת סוכר. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינות, בכל פעם 1/3 מכמות הקצפת ועד קבלת בלילה אחידה. מוסיפים למלית הגבינה מחצית ממחית הפטל וטורפים היטב.
4 יוצקים את הבלילה מעל הבסיס הקפוא. מוזגים לבלילה נקודות של יתרת מחית הפטל ובעזרת קיסם או שיפוד עץ יוצרים דוגמא משוישת.
5 מעבירים למקפיא ללילה שלם ועד שהעוגה קפואה לחלוטין.
6 להגשה: טובלים סכין חדה בכוס עם מים רותחים ומנגבים היטב. פורסים פרוסות מהעוגה ושומרים בטמפרטורת החדר כמה דקות לפני ההגשה. מעטרים בפטל טרי או קפוא.
* העוגה נשמרת במקפיא כשהיא עטופה היטב עד שבוע.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי