צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

פחזניות שוקולד ופרידה

פחזניות מבצק שוקולדי ממולאות קצפת ופירות יער הן פינוק אמיתי ויופי של קינוח שדורש בעיקר תשומת לב. חן שוקרון נפרדת מ"מתוקים שלי" עם מתכון אחרון, חגיגי ומתוק במיוחד

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 20/10/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפני שלוש שנים בדיוק התחלתי לכתוב את המדור הזה. המתכון הראשון אותו פרסמתי היה מדריך להכנת פחזניות. רצה הגורל והיום אני נפרדת מהמדור והנה אני שוב עם פחזניות, רק שהפעם מדובר בפחזניות עשויות בצק שוקולד, מלאות בקצפת וברוטב פירות יער.

 

אופן ההכנה שלהן דומה מאוד להכנה של פחזניות רגילות – מדובר בבצק רבוך אותו מבשלים, מזלפים ואופים. חלק מהקמח בבצק ממירים לאבקת קקאו שמעניקה צבע וטעם שוקולדי לבצק. כיוון שכמות הסוכר בבצק קטנה מאוד, כדאי להקפיד על כמות קקאו מזערית, כדי שלא תעניק טעם מריר מדי לבצק.

מרכיבים (25 מנות):

לבצק:

1 כוס (140 גרם) קמח

2 כפות לא גדושות (18 גרם) אבקת קקאו

2/3 כוס (160 מ"ל) מים

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות (25 גרם) סוכר

1/4 כפית מלח

3-4 ביצים

למלית:

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר

2 כפות (20 גרם) אבקת אינסטנט פודינג (לא חובה, מסייע בייצוב הקצפת)

לרוטב פירות יער:

1 חבילה (250 גרם) פירות יער קפואים

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1 כף (10 גרם) קורנפלור מנופה

2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או רום (משקה, לא תמצית)

אופן ההכנה:

1 הבצק: מחממים תנור ל-225 מעלות. מנפים לקערה את הקמח והקקאו ומערבבים היטב. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים, החלב, קוביות החמאה, הסוכר והמלח. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו בבת אחת ומערבבים היטב בכף עץ עד שהקמח נטמע לחלוטין. ממשיכים לערבב כדקה נוספת על גבי הלהבה ועד שהבצק מתייבש מעט ונפרד בקלות מהסיר. מסירים מהאש ומצננים כ – 2-3 דקות.

2 מוסיפים את הביצים – בכל פעם ביצה אחת - ומערבבים היטב עד שהביצה נטמעת לחלוטין. מוסיפים 3 ביצים בלבד ובודקים אם הבצק רך מספיק: תופסים כמות קטנה של בצק בין האצבע לאגודל. אם הבצק נמתח בחוט דקיק הבצק מוכן, אם הוא נקרע - יש להוסיף מיד ביצה נוספת. על הבצק המתקבל להיות במרקם רך ונוח לזילוף ולא נוזלי מדי.

3 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ או פייה משוננת ומזלפים על גבי נייר אפייה עיגולים בקוטר 4 ס"מ ובגובה 2 ס"מ. (אפשר לוותר על הזילוף ולהניח תלולית של בצק בעזרת 2 כפות).

4 טובלים את האצבע במעט מים ובעדינות מיישרים את השפיץ הקטן שנוצר כתוצאה מהזילוף. מעבירים לתנור ומיד מנמיכים את החום ל-190 מעלות. אופים 25 דקות עד שהפחזניות תפוחות מאוד ויציבות. לא פותחים את דלת התנור בזמן זה. כיוון שהפחזניות כהות מאוד, יש לשים לב שהן אינן נשרפות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

פחזניות מבצק שוקולד, שלב ההכנה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הפחזניות, רגע אחרי הזילוף|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5 רוטב פירות יער: בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל הרכיבים עד שהתערובת מבעבעת, הסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

6 המלית: בקערת המיקסר מקציפים יחד את כל הרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה.

7 הרכבת המנה: מעבירים את המלית לשק זילוף עם פייה משוננת (או נעזרים ב-2 כפיות). חוצים כל פחזנית ל-2 חלקים, מזלפים או ממלאים במלית. יוצקים מעל כפית של רוטב פירות יער ומכסים בחצי השני. מפדרים באבקת סוכר הפחזניות טובות ביום הכנתן.

תודה רבה לכל מי שעקב אחר המדור, שניסה את המתכונים, שהגיב, פרגן וליווה אותי בשנים האחרונות. תודה גדולה גם לעורכות הנהדרות. שיהיה לכם רק מתוק!

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> הנה המדריך המקורי של חן להכנת פחזניות
>> בפעם הקודמת הכנו עוגת גבינה ופטל קפואה