פנקייק דבש ושיבולת שועל
גם השנה זה פינוק המושלם שלנו לבוקר של ראש השנה וסוף השבוע שאחריו: פנקייקס עם טעמי החג של דבש וקינמון, אבל עם עוד דברים טובים כמו שיבולת שועל ויוגורט
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בכל שנה, בבוקר שלאחר ארוחת החג אני מבטיחה לעצמי – רק ירקות ויוגורט עד הערב ועד ארוחת החג השני. אבל את יתר בני הבית ובעיקר את הצעירים שמתעוררים בשעה מאוחרת לא מעניינת ההצהרה שלי. הם קמים רעבים לפחמימות.
כך נולדו הפנקייקס הבאים שמושלמים לבוקרו של החג (ובמקרה הזה סוף השבוע שאחריו). במקום סוכר ממתיקים אותם עם דבש ומוסיפים להם גם נגיעה קטנה של בריאות בזכות תוספת שיבולת השועל. אם רוצים להפוך אותם לבריאים אפילו קצת יותר אפשר להחליף מחצית מכמות הקמח לקמח מלא. שתהיה שנה מתוקה!
מרכיבים :
לבלילה:
כוס וחצי (210 גרם) קמח (אפשר להמיר מחצית מהכמות בקמח מלא)
חצי כוס (40 גרם) שיבולת שועל שלמה
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
רבע כפית קינמון טחון
4 כפות (80 גרם) דבש
2 ביצים
כוס (240 מ"ל) חלב
גביע (200 גרם) יוגורט 3%
50 גרם חמאה מומסת
להגשה:
דבש, סירופ מייפל, סירופ שוקולד או כל תוספת אחרת
אופן ההכנה:
1 מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את שיבולת השועל, מלח וקינמון ומערבבים היטב.
2 בקערה נפרדת טורפים את הדבש עם הביצים, חלב ויוגורט לתערובת חלקה ואחידה (טורפים היטב עד שמרגישים שהדבש התמוסס כולו). מאחדים בין התערובות ומערבבים קלות. מוסיפים לבלילה את החמאה המומסת ומערבבים היטב רק עד להטמעה.
3 מחממים היטב מחבת על גבי להבה קטנה.
4 יוצקים בכל פעם כמות של שליש כוס מהבלילה למרכז המחבת. מטגנים עד ששולי הפנקייק יציבים. בעזרת מרית הופכים לצד השני ומטגנים עוד דקה נוספת. עורמים את הפנקייקס המוכנים ומגישים מיד בליווי דבש, מייפל, סירופ שוקולד או כל תוספת אחרת.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
שנה טובה!