צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות אלפחורס

חן שוקרון מביאה לכם את המתכון לעוגייה האולטימטיבית: רכה ומפנקת, עם מרקם מתמוסס בפה ומילוי של ריבת חלב. ואתם יודעים מה, היא אפילו מרשה לכם להחליף את המילוי אם ריבת חלב לא באה לכם בטוב

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 04/08/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 4957 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

2 סוגים של עוגיות סנדוויץ' מוכרות בכל העולם. האחת היא עוגייה תעשייתית שקצת קשה להתחקות באופן ביתי בצורה מדויקת אחר הטעם והמרקם שלה, והשנייה היא עוגיית אלפחורס, עוגייה דרום אמריקאית שמגיעה גם בגרסאות תעשייתיות אבל גם קל מאוד להכין אותה בבית ולהגיע לתוצאות מעולות.


הבצק של עוגיות האלפחורס מיוחד - יש בו כמות גדולה מאוד של קורנפלור, מרכיב המסייע למרקם הרך והמתמוסס שלה בפה. באופן מסורתי נהוג לשדך 2 עוגיות עם ריבת חלב ולעטר את שולייה בקוקוס טחון, אבל העוגייה המופלאה משתדכת מצוין עם כל ממרח אחר.

מרכיבים (40 מנות):

לבצק:

180 גרם חמאה רכה

1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר מנופה

4 חלמונים

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

1/2 1 כוסות (180 גרם) קורנפלור

1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

למלית:

1/2 כוס ריבת חלב או כל ממרח אחר

1/4 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 להכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד כמה דקות. לקערה אחרת מנפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה, ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה רק עד להיווצרות בצק אחיד. מתקבל בצק חלק ורך במיוחד.

2 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על גבי נייר אפייה לעלה דק בעובי של פחות מחצי ס"מ. במידת הצורך מקמחים את הבצק במעט קמח.

3 קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס"מ ובעזרת מרית מדורגת מעבירים אותם לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים זה מזה. הבצק רך מאוד ולכן חשוב להיעזר במרית או בסכין רחבה להעברת עיגולי הבצק.

4 מעבירים את התבנית למקרר לחצי שעה. בזמן זה מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. אופים את העוגיות 9-10 דקות ועד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים.

5 מרכיבים: מעבירים את ריבת החלב לשק זילוף ופותחים בו פתח קטן, מעבירים את הקוקוס הטחון לקערית קטנה. מסדרים מחצית מהעוגיות כך שצידן השטוח כלפי מעלה. מזלפים במרכזן 1/2 כפית ריבת חלב. סוגרים עם עוגייה נוספת ולוחצים קלות. בשולי העוגייה, בקו התפר שלה, מזלפים פס דקיק של ריבת חלב. מגלגלים כל עוגייה בקוקוס הקלוי.

* העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות חמאה עם רוזמרין
>> איזו עוגייה הישראלים הכי אוהבים (האלפחורס גם שם)