רץ ברשת: קערה מעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית
מתי בפעם האחרונה אכלתם קערת עוגיות, וכשסיימתם איתן אכלתם גם את הקערה? המתכון של הקערה המתוקה הזאת משגע את האמריקנים ברחבי הרשת - ועכשיו גם אתכם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
120 גרם חמאה, רכה
1/2 כוס סוכר חום, דחוס
1/4 כוס סוכר לבן
ביצה אחת + חלמון אחד
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1/8 כפית אבקת אפייה
2 כוסות קמח
כוס שוקולד צ'יפס, או שוקולד צ'יפס מיני
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה ו-2 סוגי הסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
2 מוסיפים ביצה, חלמון ותמצית וניל, ומעבדים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את המלח, אבקת האפייה וכוס וחצי מהקמח. מעבדים רק עד שהקמח נטמע ולא יותר. אם התערובת דביקה - מוסיפים עוד רבע כוס (ועד עוד חצי כוס) של קמח. אם לא, לא משתמשים בקמח הנוסף. מערבבים ידנית את השוקולד צ'יפס אל תוך התערובת.
3 מכינים את התבנית: עוטפים את הצד החיצוני התחתון של קערת זכוכית (בגודל רגיל) בנייר אלומיניום (כמו בתמונה). מניחים את הקערה על תבנית. עוטפים את התבנית בבצק העוגיות. מעבירים למקפיא לחצי שעה.
4 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים 30-35 דקות, עד שהעוגייה מוכנה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד ל-20 דקות לפחות - לא נוגעים בעוגייה לפני. מחלצים את העוגייה מהתבנית ומניחים בצד לצינון מלא לפני השימוש בה.
* המתכון (ועוד מתכונים משוגעים אחרים) לקוח מתוך הבלוג Hungry Happenings