רץ ברשת: עוגת שמרים שוקולד קלועה
כולם בזמן האחרון מדברים על העוגה הזאת, וגם אנחנו. נכון, בצק שמרים לוקח זמן, וגם לבנות את העוגה עצמה לוקח קצת יותר מ-2 דקות, אבל התוצאה לגמרי שווה את זה. ואגב, יש לנו גם קיצור דרך בשבילכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
8 גרם (כף) שמרים יבשים
450 גרם (3 כוסות ועוד 3 כפות) קמח
70 גרם (1/3 כוס ועוד כפית) סוכר
קורט מלח
2 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
30 גרם (2 כפות) חמאה, רכה
כוס ממרח שוקולד למריחה, כל סוג שאוהבים, בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
1 מחממים מעט את החלב במיקרוגל, עד שהוא חמים. מוסיפים אליו את השמרים, מערבבים ונותנים להם לעמוד 15 דקות.
2 מנפים את הקמח אל תוך קערה גדולה, מוסיפים אליו סוכר ומלח, ומערבבים.
3 מוסיפים לקערה את חלמוני הביצים, החמאה הרכה ותערובת החלב והשמרים, ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים. אפשר עם הידיים ואפשר עם כף עץ. כשהחומרים מתאחדים, עוברים ללוש את הבצק בידיים, בערך 7 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה, אבל קצת דביק. לחילופין, אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה.
4 מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כ-40 דקות במקום חמים.
5 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
6 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, לשים אותו עוד קצת ויוצרים ממנו צורה שמזכירה כיכר לחם. חותכים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
7 מרדדים את חלק הבצק הראשון לעובי של 3-4 מ"מ, לצורה שמזכירה עיגול ככל שניתן. מעבירים את הבצק המרודד לנייר אפייה ומניחים עליו תחתית של תבנית מתפרקת בקוטר 26 או 28 ס"מ ולוחצים קלות - רק כדי לסמן על הבצק עיגול.
8 מורחים בתוך העיגול המסומן ממרח שוקולד בצורה אחידה.
9 מרדדים עוד חתיכה של בצק לאותו הגודל, מניחים על הבצק שמרוח בשוקולד, מסמנים שוב עיגול ומורחים את שטח העיגול בממרח שוקולד. עושים כך עם שאר חלקי הבצק ומשאירים את החלק העליון ללא ממרח שוקולד. מניחים את התבנית על הבצק עם השכבות וחותכים מסביבה בעזרת סכין חדה. מסלקים את שאריות הבצק.
10 מסמנים בעזרת כוס עיגול קטן באמצע עיגול הבצק הגדול. חותכים את העיגול הגדול ל-16 משולשים שווים, שמגיעים עד סימון העיגול הפנימי, אך משאירים את העיגול הפנימי שלם (ראו תמונה למטה). הכי קל לחתוך את הבצק לרבעים וכל חלק לחלק ל-4 (זאת אומרת לעשות 3 חתכים בכל רבע).
11 תופסים ב-2 ידיים 2 משולשי בצק ומסובבים אותם לכיוונים מנוגדים. צובטים את החיבור של כל שני משולשים ומחברים אותם, ואת הפינות החיצוניות שלהם מקפלים כלפי פנימה, כדי ליצור צורה עגולה לשוליים החיצוניים של העוגה.
12 מברישים את הבצק בחלבוני הביצים שנשארו ממקודם ואופים 15-20 דקות, בשליש התחתון של התנור, עד שהמאפה משחים.
הסתבכתם? כאן אפשר לראות בווידאו את הוראות ההכנה:
>> וכאן אפשר לראות את המתכון המקורי בבלוג Handimania
רגע, איפה קיצור הדרך?
על קיומה של העוגה שמענו בקבוצה המצליחה "אמהות מבשלות ביחד" שמעבירות עשרות מתכונים ורעיונות אחת לשנייה מדי יום והיא אחד הלהיטים הבלתי מעורערים שלהן. כבר נתקלנו שם בבצק מהיר שעשוי מ-6 כוסות קמח, כוס וחצי מים רותחים, 3/4 כוס שמן ו-4 כפיות סוכר, ויש אפילו כאלו שאופות את העוגה עם 4 שכבות של בצק מלאווח מוכן מראש. כך או כך - העוגה יוצאת להיט.