צילום׃ Eldred Lim, Shutterstock
עוף צלוי ללא עצמות
המתכון הזה לעוף הוא סוג של פלא - יש בו בסך הכל שני מרכיבים והמונים ברשת נשבעים שהוא הכי טוב שיש. אז דאגנו שגם לכם יהיה את המתכון, וזה אולי העוף בתנור היחידי שתכינו מהיום והלאה
| mako אוכל
| פורסם 08/02/16
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
עוף שלם גדול (כ-2.5 ק"ג), ללא עצמות (בקשו מהקצב להוציא אותן עבורכם)
כפית מלח שולחן
אופן ההכנה:
1 ממליחים את העוף עם כפית מלח ומכניסים למקרר לשעה-3 שעות. מוציאים מהמקרר 10 דקות לפני האפייה.
2 מחממים תנור על גריל, מניחים את העוף, שהצד של העור מופנה כלפי מעלה, בתבנית בעלת שוליים גבוהים ומכניסים לתנור, במרחק 15 ס"מ מתחת לגריל. צולים כ-10 דקות, עד שהעור משחים ומתקשה. מעבירים לתכנית אפייה, מנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות ואופים 25 דקות.
3 מחלקים את העוף ל-4 מנות ומגישים.
הכנתם? צלמו ותייגו אותנו באינסטגרם - mako_ochel_tov@