צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
סופגניות מהירות עם סירופ מייפל
שמרים? אין. התפחה? לא צריך. רידוד? לא ולא. אם כך, נראה שמצאנו מתכון ממש פשוט לסופגניות. עד כדי כך פשוט, שאבקת האפייה היא המרכיב הכי מאתגר בו
נטלי לוין | mako אוכל
| פורסם 08/12/15
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 ביצה
25 גרם (2 כפות) סוכר
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כף רום או ברנדי
180 גרם (כוס ורבע) קמח
1 כפית אבקת אפייה
להגשה:
סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה את הביצה, הסוכר, השמנת החמוצה, הווניל, המלח והרום לתערובת אחידה.
2 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
3 מחממים שמן בסיר עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות (מומלץ להשתמש במדחום. אם אין – טובלים ידית של כף עץ בשמן. אם נוצרות סביבה בועיות קטנטנות – השמן בטמפרטורה מתאימה).
4 יוצרים תלוליות בצק בינוניות בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות, ומטגנים במשך 3-4 דקות או עד שהסופגניות תפוחות וזהובות (מנמיכים ללהבה בינונית כדי שהשמן לא יהיה חם מדי).
5 מעבירים את הסופגניות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
6 מגישים חם עם סירופ מייפל.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט