צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
לביבות בצל הודיות
הלביבות הפריכות והטעימות האלה הן השיא של כל ארוחה במסעדה הודית. מכינים בצ'יק בלילה עם קמח חומוס, מים, שום, ג'ינג'ר ותבלינים, מטגנים וזוללים. אפילו לא חייבים מטבל, עד כדי כך הן טובות החתיכות האלה
רותם ליברזון | אוכל טוב, mako
| פורסם 29/11/21
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-20 לביבות:
4 בצלים בינוניים, פרוסים לרצועות דקות
כוס וחצי קמח חומוס
כפית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה
כף גדושה גרהם מסאלה
חצי כף זרעי כמון
כפית כורכום
כפית צילי יבש (לא חובה)
כפית פפריקה
3 שיני שום כתושות
כף ג’ינג’ר מגורר
2 כפיות מלח
כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
1 פורסים את הבצלים לרצועות דקות.
2 מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד מהבצלים עד לקבלת למחית דביקה.
3 מוסיפים לקערת הבלילה את הבצלים ומערבבים היטב, ממש לשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 יוצרים לביבות בגודל כדור פינג פונג פחוס.
5 מחממים שמן במחבת (השמן צריך להיות גבוה), ורק כשהשמן חם מאוד מטגנים את הלביבות כ-2 דקות מכל צד עד שהן משחימות.
6 מגישים חם עם פלחי לימון או ליים בצד.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!