צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות כרובית וכרשה

מחפשים גיוון ללביבות הרגילות? יש לנו בשבילכם מתכון ללביבות משודרגות שלא סתם מערבבים וזורקים לשמן, אלא כאלו שצריך לבשל את המרכיבים שלהן לפני הטיגון, כדי לקבל לביבות רכות עם טעם נהדר

עז תלם | mako אוכל | פורסם 08/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללביבות:

2 כרשות בגודל בינוני (בערך 350 גרם), שטופות היטב ופרוסות דק (כולל החלק הירוק)

3 כפות שמן זית

כפית אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)

½ כוס מים

1 כרובית קטנה (כ-350 גרם)

4 כפות פירורי לחם (ניתן להמיר ב-4 כפות שיבולת שועל דקה לדייסה)

3 ביצים

מלח ופלפל שחור גרוס

שמן צמחי, לטיגון

לרוטב:

1 גביע יוגורט שאוהבים

מיץ מ-1/4 לימון

עלים קצוצים מ-3 גבעולי נענע

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הכרשה ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי בחישה 5 דקות.

2 מוסיפים פנימה את המים ואת אבקת המרק, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה 10 דקות, עד שהכרשה מתרככת.

3 במקביל, מגררים את כל הכרובית (עם הגבעול העבה) על החלק הגס של הפומפייה לקבלת פירורי כרובית. מוסיפים אותם לכרישה ומבשלים 5-7 דקות נוספות, עד שכל המרכיבים רכים. מכבים את האש ונותנים להם להתקרר.

4 אל הסיר עם הכרובית והכרשה מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים, המלח והפלפל ובוחשים היטב.

5 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ומתבלים לפי הטעם.

6 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. לוקחים כף מהתערובת ויוצרים לביבות.

7 מטגנים (בנגלות) בערך 2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

* טיפ: בדרך כלל רוב המתכונים יגידו לכם להיפטר מגבעול הכרובית ולהשתמש רק בתפרחות. כאן משתמשים בכל הכרובית ככה שאתם מקבלים מלוא התמורה לכסף ומבזבזים פחות. 

* המתכון מספיק ל-4-6 מנות

>> בפעם הקודמת הכנו כנפי עוף מטוגנות ומוקפצות
>> כמה ריבת תות הולכת על סופגניות בשנה?