קציצות ירק "ערוק" אפויות בתנור
בתוך כריך לבית הספר, כתוספת לארוחת הצוהריים, כנשנוש או כמנה עיקרית – לביבות הירק הללו שמקורן במטבח העיראקי עסיסיות וממכרות גם בגרסה ללא טיגון
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אין מי שלא מכיר את לביבות הירק הטעימות והעסיסיות שנולדו במטבח העיראקי ואשר נודעות בשם: ערוק. אם בארוחה של שבת בבוקר, או בפיתה לבית הספר, יעידו יודעי דבר כי אין הרבה דברים שיכולים להשתוות לעונג שמתלווה אל הביס המופלא שמתקבל מהן עם אלפי טעמים של ירק רענן ותפוח אדמה מבושל.
הגרסה אפויה הזו, תשמח את שומרי הדיאטה ושוחרי הבריאות, ויחד עם זאת לא תפגע כהוא זה בטעמן ובמרקמן הרך והעשיר.
מרכיבים :
לתבנית מאפינס עם 12 שקעים:
3 תפוחי אדמה
חבילה של סלק עלים (מנגולד)
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
4 בצלים ירוקים
4 ביצים
3 כפות קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
מלח ופלפל
תרסיס שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם עד לריכוך.
2 מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה ומעבירים לקערה גדולה.
3 שוטפים היטב את המנגולד ומסירים ממנו את החלק התחתון הלבן. קוצצים אותו דק בסכין או במעבד מזון, ומעבירים לקערת הפירה.
4 שוטפים את הפטרוזיליה ואת הכוסברה, חותכים וזורקים את הגבעולים הריקים מעלים, וקוצצים דק בסכין. מוסיפים לקערה.
5 שוטפים את הבצלים הירוקים, מסירים את השערות מן השורש וקוצצים דק. מוסיפים לקערה.
6 מוסיפים לקערה גם את הביצים, הקמח ואבקת האפייה.
7 מתבלים במלח ופלפל ומערבבים הכל יחד.
8 מרססים בתרסיס שמן את שקעי המאפינס, ויוצקים לתוך השקעים מן התערובת, תוך שממלאים את השקעים עד הסוף.
9 מכניסים לתנור ואופים בחום של 170 מעלות כ -45 דקות עד אשר המאפים מתייצבים ומזהיבים מעט.
10 מצננים מעט.
11בעזרת סכין מפרידים בעדינות את שולי המאפים מהתבנית, ומעבירים לכלי הגשה.