מאפינס סופגניות
אל תזלזלו במאפינס האלה. מדובר בבצק של סופגניות לכל דבר, רק שבמקום לגלגל אותו לכדורים ולטגן - מכניסים אותו לתבנית של מאפינס כשבליבו כפית ריבה ושולחים לתנור. התוצאה מעולה, והצרבת? אצל אנשים אחרים, תודה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-30 סופגניות:
1 ק"ג קמח שמרים (או קמח רגיל + 2 כפות שמרים יבשים/50 גרם שמרים טריים)
רבע כוס סוכר
כפית וחצי מלח
2 ביצים
500 מ"ל חלב או מים חמימים
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
ריבת פירות יער (או איזו שאוהבים), למילוי
אבקת סוכר, לפיזור מעל
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר. מוסיפים את המלח.
2 מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלב או המים ולשים כ-2 דקות, עד שהחומרים מתאחדים.
3 ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מתפיחים שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר לחמם תנור ל-40 מעלות, לכבות, ואז להכניס את הבצק כשהוא מכוסה מגבת).
4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ודוקרים אותו בעזרת האצבעות עד שיוצא כל האוויר. מכסים ומעבירים למקרר לשעה (הבצק צריך להיות קר כשעובדים איתו).
5 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומסדרים 12 עיגולים בתבנית מאפינס של 12 שקעים. מניחים באמצע כפית ריבה, מכסים בעיגול בצק נוסף ומהדקים היטב בקצוות. מתפיחים שעה נוספת בטמפרטורת החדר.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 אופים כ-30 דקות או עד שהמאפינס משחימים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
** שימו לב, הכמות במתכון מספיקה ליותר מתבנית מאפינס אחת.
חג שמח!