צילום׃ מירי צדוק, עוגה לשבת

מאפינס סופגניות

אל תזלזלו במאפינס האלה. מדובר בבצק של סופגניות לכל דבר, רק שבמקום לגלגל אותו לכדורים ולטגן - מכניסים אותו לתבנית של מאפינס כשבליבו כפית ריבה ושולחים לתנור. התוצאה מעולה, והצרבת? אצל אנשים אחרים, תודה

מירי צדוק | עוגה לשבת | פורסם 05/12/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-30 סופגניות:

1 ק"ג קמח שמרים (או קמח רגיל + 2 כפות שמרים יבשים/50 גרם שמרים טריים)

רבע כוס סוכר

כפית וחצי מלח

2 ביצים

500 מ"ל חלב או מים חמימים

200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות

ריבת פירות יער (או איזו שאוהבים), למילוי

אבקת סוכר, לפיזור מעל

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר. מוסיפים את המלח.

2 מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלב או המים ולשים כ-2 דקות, עד שהחומרים מתאחדים.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

סופגניות אפויות בצורת מאפינס (צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת)
סופגניות אפויות בצורת מאפינס|צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת

3 ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה את החמאה. לשים עוד 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מתפיחים שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר לחמם תנור ל-40 מעלות, לכבות, ואז להכניס את הבצק כשהוא מכוסה מגבת).

4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ודוקרים אותו בעזרת האצבעות עד שיוצא כל האוויר. מכסים ומעבירים למקרר לשעה (הבצק צריך להיות קר כשעובדים איתו).

5 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומסדרים 12 עיגולים בתבנית מאפינס של 12 שקעים. מניחים באמצע כפית ריבה, מכסים בעיגול בצק נוסף ומהדקים היטב בקצוות. מתפיחים שעה נוספת בטמפרטורת החדר.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 אופים כ-30 דקות או עד שהמאפינס משחימים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

למתכון המלא בבלוג עוגה לשבת

** שימו לב, הכמות במתכון מספיקה ליותר מתבנית מאפינס אחת.

חג שמח!