צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לביבות כתומות אפויות לכבוד החנוכה

יש גם אפשרות לצלוח את החג הזה בלי לתפוח כסופגנייה: הנה לביבות מתקתקות מבטטות, תפוחי אדמה, גזר ודלורית, שמכילות כל אחת רק 80 קלוריות

נועה דורון-פנוש | mako אוכל | פורסם 28/11/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

1 בטטה קלופה

1 תפוח אדמה קלוף

1 גזר

1 דלורית קלופה ונקיה (או 2 גזרים)

1 שן שום

1בצל קצוץ (או חופן עירית קצוצה)

3 ביצים

½ כפית מלח

½ כוס קמח מלא

אופן ההכנה:

1 חותכים את הירקות ומאדים במים עד ריכוך (אבל לא יותר מידי).

 

2 מכניסים למעבד מזון וטוחנים.

 

3 מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד שיתקבל מרקם אוורירי.

 

4 מניחים 10 דקות לספיגת טעמים.

 

5 יוצרים לביבות ומניחים על נייר אפיה בתבנית לתנור.

 

6 אופים 20 דקות בחום של 200 מעלות, הופכים ואופים עוד 10 דקות.

 

* כל לביבה כוללת 80 קק"ל.

 

* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף

 

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו  C

 

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה ברוטב פטריות בלי שמנת 

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות