צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
לביבות כתומות אפויות לכבוד החנוכה
יש גם אפשרות לצלוח את החג הזה בלי לתפוח כסופגנייה: הנה לביבות מתקתקות מבטטות, תפוחי אדמה, גזר ודלורית, שמכילות כל אחת רק 80 קלוריות
נועה דורון-פנוש | mako אוכל
| פורסם 28/11/13
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
1 בטטה קלופה
1 תפוח אדמה קלוף
1 גזר
1 דלורית קלופה ונקיה (או 2 גזרים)
1 שן שום
1בצל קצוץ (או חופן עירית קצוצה)
3 ביצים
½ כפית מלח
½ כוס קמח מלא
אופן ההכנה:
1 חותכים את הירקות ומאדים במים עד ריכוך (אבל לא יותר מידי).
2 מכניסים למעבד מזון וטוחנים.
3 מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד שיתקבל מרקם אוורירי.
4 מניחים 10 דקות לספיגת טעמים.
5 יוצרים לביבות ומניחים על נייר אפיה בתבנית לתנור.
6 אופים 20 דקות בחום של 200 מעלות, הופכים ואופים עוד 10 דקות.
* כל לביבה כוללת 80 קק"ל.
* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C
>> בשבוע שעבר הכנו פסטה ברוטב פטריות בלי שמנת
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!