לביבות תירס של הילה אלפרט
החג של המטוגנים הוא הזדמנות נהדרת לפרגן ליצרני שמן הזית מצפון הארץ, שהמלחמה פגעה בעסקיהם אנושות. איך עוזרים? מגיעים ליריד, רוכשים שמן זית ומכינים איתו את הלביבות הנהדרות האלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
פשוט וטעים. בדרום אמריקה מקובל לטחון את התירס או למעוך את תפוחי האדמה, אני ניסיתי לראות מה קורה אם מדלגים על השלב הזה. איזה יופי שזה יצא. אפשר להשתמש בקלחים טריים, לגלח את הגרעינים. אני ניסיתי לעבוד עם תירס קפוא. יצא מקסים.
מרכיבים (6 מנות):
200 גרם גרעיני תירס (אפשר קפואים, ראו בהקדמה למתכון)
2 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים גס
כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום, מגוררות על פומפייה דקה
1 פלפל חריף, טרי, חצוי לאורכו ופרוס דק
2 ביצים
2 כפות מחוקות קמח
מלח לפי הטעם
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הלביבות.
2 מחממים במחבת שמן זית בגובה של כס"מ וחצי.
3 מחליקים מהתערובת בעזרת כף לתוך השמן החם.
4 משטחים ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.
5 מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.
בימים רביעי וחמישי, 6-7.12, בשעות 11:00-16:00 יתקיים בפארק עתידים בתל אביב יריד שמני זית שבו ימכרו עשרות יצרנים מהגליל את תוצרתם, וגם גבינות, יינות, מטבח גלילי ודרוזי, קוסמטיקה, אומנות ומוצרים לחג החנוכה – הכל במטרה לסייע ליצרני ענף שמן הזית מהצפון שנפגעו במלחמה. במסגרת היריד יתקיימו סדנאות טעימת שמן זית וסדנאות שף ללא עלות (כרוך בהרשמה מראש).
היריד ביוזמת הרשות לפיתוח הגליל, משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, ענף הזית במועצת הצמחים ופארק עתידים תל אביב.