סופגניות אשל
אם אתם מתגעגעים לסופגניות הביתיות של פעם, אלה עם הצורות המשונות שמכינים תוך רבע שעה וטורפים תוך דקה וחצי, קבלו מתכון נהדר ונוסטלגי מהבלוג של טליה הדר, כולל המון טיפים ורעיונות לשדרוגים טעימים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
2 ביצים
2 גביעי אשל
כפית תמצית וניל
כף סוכר
350 גרם (3 כוסות חד פעמיות גדושות) קמח תופח
אבקת סוכר
לקישוט ומילוי (אם רוצים):
שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל
שוקולד מריר
ממרח שומשומיה
סוכריות עדשים
ריבה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר. את הקמח מוסיפים בהדרגה (בכמה פעמים, כל פעם חלק - ומערבבים). אפשר במיקסר ואפשר לערבב מהר ביד עם מזלג (בכל מקרה מנסים להגיע לבלילה אחידה, אך גם אם נותרו בה גושים - זה בסדר).
2 בסיר קטן מחממים שמן לטיגון בגובה של כ-4 ס"מ. בוחרים בלהבה הבינונית על אש יחסית גבוהה.
3 כשהשמן חם מספיק מנמיכים מעט את האש, ולוקחים מקערת הבלילה פחות מחצי כף. בעזרת כף נוספת מורידים בעדינות לתוך השמן (כדאי לעבוד לאט ודי קרוב לשמן, כדי שלא ישפריץ). לסופגניות קטנטנות עובדים עם 2 כפיות (ולא כפות), כאלה עם ידית ארוכה, זה הכי נוח. הכמות עשויה להיראות קטנה מדי, אבל הסופגניות מתנפחות בשניות.
4 תוך חצי דקה בערך יתחילו להיווצר בסיר סופגניות קטנות ונפוחות. נותנים להן להיטגן בערך 3 דקות בכל צד. כדי להפוך, נוגעים בהן קלות בעזרת כף והן מתגלגלות מעצמן. את אלה שכבר מוכנות (תמיד יש כאלה זריזות יותר) מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת המרופדת בנייר סופג.
5 ברגע שמתפנה קצת מקום בסיר מכניסים שוב כמה כפיות בלילה וכך הלאה עד שמגיעים לכמות הרצויה (אפשר לשמור גם בלילה למחר במקרר).
6 נותנים לסופגניות לנוח כמה דקות על הנייר הסופג כדי שעודפי השמן ייספגו והן גם טיפה יתקררו - רק אז תוכלו לפזר מעליהן אבקת סוכר (אחרת האבקה תימס וזה לא יראה טוב). כדאי להעביר לצלחת ההגשה לפני שמפזרים את אבקת הסוכר אחרת יהיו סימני אצבעות.
להגשה: אפשר להגיש בכלי מאורך - לקבלת מראה אצילי, או במגש קומות עגול כמו של קאפקייק, וכמובן גם בכל צלחת הגשה אחרת - רק הקפידו להוציא את הנייר הסופג לפני ההגשה.
לקישוט ולמילוי: הסופגניות יוצאות נהדר עם אבקת סוכר אבל אפשר גם לקשט או למלא בקרם וניל, שוקולד חם, ריבה, ממרח שומשומיה, סוכריות עדשים או כל מה שמתחשק. עדיף להתשמש בשקית זילוף או בשתי שקיות סנדוויץ' אחת בתוך השנייה אם אין. במידה והכנתם סופגניות גדולות יחסית ואתם רוצים למלא אותן: יוצרים חור בעזרת קיסם או שן של מזלג, ואז מכניסים את השפיץ של שקית הזילוף לחור ולוחצים עד שהקרם מתפרץ מעט החוצה כמו הר געש קטן. למילוי ניתן להיעזר גם בבקבוק לחיץ. עוד אפשרות היא להכין את הקרמים שאוהבים, ולהגיש בצלוחיות לצד הסופגניות.
* הסופגניות יוצאות בצורות מוזרות וזה כל הכיף, אבל אם בכל זאת אתם רוצים פחות "קרניים" הקפידו ששאריות הבלילה מהכפית ינחתו בתוך השמן על הבלילה עצמה ולא יברחו החוצה לשמן שמסביב (אתם כבר תבינו מה הכוונה תוך כדי תנועה).
אם בוחרים בסופגניות ממש קטנטנות, אפשר להעביר את הבלילה לשקית זילוף גדולה ולזלף ממנה ישר לסיר (לחיצה עם שתי אצבעות לסגירת השפיץ תנתק את הבלילה לתוך הסיר) וככה הן יוצאות ממש קטנטנות ועגולות.
לגרסה אפויה - ממלאים את הבלילה בשקעים של תבנית מאפינס משומנת - רבע מכל שקע (לא יותר! זה פוגע בצורה). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 15-20 דקות.
את המתכון קיבלנו מטליה הדר, בעלת בלוג האוכל והאירוח בסטייל EshetStyle, שבו תוכלו למצוא עוד מתכונים קלים, טיפים פרקטיים וקיצורי דרך כיפיים, יעילים ובסטייל.