צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

דונאטס שוקולד אפויות

למה אנחנו הולכים לנסות את הדונאטס האלה בחנוכה הקרוב? כי התמונות האלה מגרות רצח, כי אין כאן טיגון וכי משוקולית לאפייה ואבקת פודינג בתוך הבצק יכולים לצאת רק, אבל רק דברים טובים. יאללה, מתי כבר נר ראשון?

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 08/12/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 175 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

600 גרם קמח לבן

שקית (11 גרם) שמרים יבשים

100 גרם סוכר

כוס וחצי חלב פושר

ביצה

50 גרם חמאה רכה

קורט מלח

2 כפות שוקולית לאפייה

2 כפות אבקת פודינג וניל

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

מזרה שוקולד

אופן ההכנה:

1 מעבירים את כל מרכיבי הבצק לקערת המיקסר ולשים בוו לישה 7-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).

דונאטס שוקולד אפויות שלב 1 (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
חומרי הבצק. תכף מתחילים ללוש|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
דונאטס שוקולד אפויות עם ציפוי שוקולד - הבצק (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
הנה, ככה הוא נראה אחרי הלישה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

2 מוציאים את הבצק מהקערה ומעבירים למשטח מקומח.

3 חותכים את הבצק ל-12 חתיכות שוות (כ-100 גרם לחתיכה) ומגלגלים כל חתיכה לנחש באורך כ-30 ס"מ. סוגרים את קצוות הנחש לצורת חישוק.

דונאטס שוקולד אפויות עם ציפוי שוקולד - טבעות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
חישוקים חישוקים, לפני האפייה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4 מניחים את החישוקים על נייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת של 30-40 דקות.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הדונאטס כ-12 דקות.

6 לציפוי: ממיסים את השוקולד בקערה במיקרו בפולסים של 10 שניות. טובלים את החלק העליון של הדונאטס בשוקולד וזורים מלמעלה מזרה שוקולד. מניחים בצד עד להתקשות של הציפוי ומגישים.

דונאטס שוקולד אפויות עם ציפוי שוקולד - טובלים בשוק (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
טובלים בזהירות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
דונאטס שוקולד אפויות עם ציפוי שוקולד (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
הידד! דונאטס שוקולד אפויות יפות תואר!|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות דומינו פשוט הורסות

>> נמאס מהצ'יפס הדלוח של הברים? הנה כמה מקומות חדשים לשתות ולאכול בהם