סופגניות אלפחורס אפויות
אנחנו יודעים, חנוכה הוא חג השמן ובמהלכו מותר לאכול ולחגוג עם סופגניות בלי הגבלה. אם בכל זאת המצפון שלכם קפץ לביקור בסביבות הנר השלישי, הנה הדרך להשתיק אותו ולשמור על אווירת החג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
2 ביצים L
160 מ"ל (שני שליש כוס) חלב
חצי כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
מעט שמן להברשה
לזיגוג:
חצי כוס סירופ מייפל
רבע כוס מים
למילוי וקישוט:
חצי צנצנת ריבת חלב (עדיף תוצרת ארגנטינה)
מעט קוקוס טחון
שוקולד לבן, מגורר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, חלב, מלח ווניל, ולשים במשך 10-12 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה, יוצרים צורה של כדור ושמים בקערה. מכסים ומתפיחים במשך שעה עד שעתיים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומחלקים ל-12 חלקים שווים.
4 מגלגלים כל פיסת בצק לכדור הדוק ומניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
5 מברישים את כדורי הבצק במעט שמן, מכסים ומתפיחים במשך כשעה עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות.
7 מברישים את הסופגניות במעט שמן לפני האפייה.
8 אופים במשך 12-15 דקות או עד שהסופגניות תפוחות וזהובות. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
10 מכינים את הזיגוג: שמים בסיר את סירופ המייפל ומים ומחממים עד לרתיחה.
11 מברישים את הסופגניות בנדיבות בסירופ.
12 בעזרת סכין יוצרים חור בחלק העליון של כל סופגנייה. ממלאים שק זילוף עם צנתר משונן בריבת חלב וממלאים את הסופגניות עד למעלה.
14 מקשטים בקוקוס טחון ושוקולד מגורר ומגישים.
• הסופגניות במיטבן ביום ההכנה.
• אפשר לקשט באגוזים מסוכרים או כל קישוט אחר שאוהבים.