סופגניות אשל שתמיד מצליחות
אם אנחנו לא קונים השנה סופגניות, אלא בוחרים להכין סופגניות בבית - אז רק את אלה: בלילה שמתקתקים בשלוש דקות, טיגון של ארבע דקות וטעם של סופגניות ביתיות הכי טעימות שיש. רוצים ריבה או שוקולד מעל? בכיף
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
2 וחצי כוסות קמח תופח
3 כפות סוכר
רבע כפית מלח
2 גביעי אשל
חצי כפית תמצית וניל
מעט גרידת תפוז\לימון
לטיגון:
1 ליטר שמן
להגשה:
אבקת סוכר
ריבה/שוקולד/ריבת חלב
סוכריות/אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה (אם יש מעט גושים - זה בסדר).
2 מחממים סיר עם שמן ומחכים שהשמן יהיה חם (שימו לב שהשמן לא חם מידי, אחרת הסופגניות יהיו מוכנות רק מבחוץ). יוצרים בעזרת שתי כפות עיגולים ומכניסים אותם לטיגון בערך 2 דקות לכל צד (לרוב הסופגניות מתהפכות לבד. אם הן לא מתהפכות, אפשר לעזור להן בעזרת מזלג).
3 מעבירים את הסופגניות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג, וממשיכים עד לסיום הבלילה.
4 אחרי צינון קל, מומלץ לטבול אותן בציפויים שאתם אוהבים או לפזר מעט אבקת סוכר מעליהן.
* אופציה לציפוי: חבילת שוקולד חלב/מריר מומסת+2 כפות שמנת מתוקה.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים