צ'ורוס של הרברט סמואל
רוצים לנצל את מעמד הדלקת הנרות לשחיתות אמיתית, שוקולדית ומופלאה? הכינו את הצ'ורוס האלה, של רושפלד ושף אדיר כהן, ולוו אותם בגלידת וניל ורוטב שוקולד חם. יותר מושחת וטעים מזה אין
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
250 גרם חמאה
500 מ"ל מים (2 כוסות ועוד כף)
20 גרם סוכר (2 כפות)
10 גרם מלח (כפית וחצי)
340 גרם קמח (2.5 כוסות פחות כף)
5 ביצים
לרוטב השוקולד (גאנאש):
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה:
1 מכינים בצק רבוך: שמים בסיר את החמאה, המים, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מורידים מיד מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת.
2 מערבבים היטב ומחזירים לאש. מערבבים בכף בתנועה מתמדת עד שכל הנוזלים מתאדים והבצק נפרד לחלוטין מדופנות הסיר ולא נדבק בחזרה (מצד שני, נזהרים לא לייבש את הבצק יתר על המידה).
3 מעבירים את הבצק מהסיר אל קערת המיקסר, מחברים את וו הגיטרה ומערבלים במהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר פחות או יותר לטמפרטורת הגוף.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות במסה, וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד רך ומבריק. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
5 בינתיים מכינים גאנאש שוקולד: מחממים שמנת עד לסף רתיחה. כשנוצרות בועות בדופנות הסיר מסירים מהאש, ויוצקים על השוקולד המריר. ממתינים דקה-שתיים ומערבבים במטרפה עד לקבלת קרם כהה חלק ומבריק. שומרים במקרר.
6 לטיגון: מחממים שמן ל-180 מעלות ומעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן.
7 מכניסים חתיכה קטנה מהבצק לשמן. אם היא צפה מיד, סימן שהשמן חם דיו ואפשר להתחיל לטגן. מזלפים צינורות בצק באורך הרצוי היישר לשמן שבסיר. הצ'ורוס מוכנים כשהם זהובים ופריכים משני הצדדים.
8 מחממים מעט את גאנאש השוקולד במיקרו, ומגישים את הצ'ורוס החם עם הגאנאש והגלידה.
* אפשר לשדרג את הגאנאש עם מעט גרידת תפוז או וויסקי, שמשתלבים נהדר עם שוקולד. פשוט מוסיפים אותם לשמנת רגע לפני שהיא מגיעה לסף רתיחה.
>> עוד מתכונים לחנוכה