צילום׃ שי מונטג, mako אוכל
לביבות פרסה
חנוכה זה חג של לביבות, אבל על מי אנחנו עובדים? אנחנו מתים על לביבות הכרישה שלנו כל השנה. הן עדינות וטעימות, ותמיד באות בול - להדלקת נרות חגיגית, לאורחים, לילדים וגם סתם ככה בתוך פיתה
רביבה אפל | רביבה וסיליה קניון G
| פורסם 25/12/16
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
450 גרם פרסה, קצוצה
40 גרם חמאה או שמן
2 ביצים מספר 3
150 גרם פירורי לחם
מלח
פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מנקים את גבעולי הפרסה כך שישארו ללא עלים ירוקים וללא השורש. שוטפים היטב.
2 קוצצים לעיגולים ברוחב חצי ס"מ בערך.
3 מטגנים עם החמאה מבלי להשחים את הפרסה. מוסיפים מים עד שהפרסה מכוסה לחלוטין ומבשלים על אש קטנה עד שהפרסה מתרככת.
4 מניחים את הפרסה המטוגנת במסננת ומניחים לה להתקרר ולהגיר נוזלים.
5 לאחר הסינון מוסיפים לפרסה את הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל ויוצרים מהתערובת קציצות.
6 מטגנים בשמן עמוק (רצוי בשמן חמניות).