צילום׃ שי מונטג, mako אוכל

לביבות פרסה

חנוכה זה חג של לביבות, אבל על מי אנחנו עובדים? אנחנו מתים על לביבות הכרישה שלנו כל השנה. הן עדינות וטעימות, ותמיד באות בול - להדלקת נרות חגיגית, לאורחים, לילדים וגם סתם ככה בתוך פיתה

רביבה אפל | רביבה וסיליה קניון G | פורסם 25/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

450 גרם פרסה, קצוצה

40 גרם חמאה או שמן

2 ביצים מספר 3

150 גרם פירורי לחם

מלח

פלפל

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מנקים את גבעולי הפרסה כך שישארו ללא עלים ירוקים וללא השורש. שוטפים היטב.

2 קוצצים לעיגולים ברוחב חצי ס"מ בערך.

3 מטגנים עם החמאה מבלי להשחים את הפרסה. מוסיפים מים עד שהפרסה מכוסה לחלוטין ומבשלים על אש קטנה עד שהפרסה מתרככת.

4 מניחים את הפרסה המטוגנת במסננת ומניחים לה להתקרר ולהגיר נוזלים.

5 לאחר הסינון מוסיפים לפרסה את הביצים, פירורי הלחם, המלח והפלפל ויוצרים מהתערובת קציצות.

6 מטגנים בשמן עמוק (רצוי בשמן חמניות).

המתכון באדיבות רביבה וסיליה קניון G צמרת תל אביב

>> לכל מתכוני הסופגניות

>> לכל מתכוני הלביבות

>> כל המתכונים שלנו לחנוכה