קציצות זוקיני של גרקו (קולוקיטוקפטדס)
השם היווני הרשמי שלהן קצת שובר שיניים, אבל כל מה שאתם צריכים לדעת זה שמדובר בקציצות פשוטות וממכרות של זוקיני וגבינות, שתענוג לזלול ישירות מהמחבת, וגם מהמקרר ביום למחרת (בתנאי שיישאר משהו משהו, כן?)
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-20 קציצות:
4 זוקיני בינוניים/5 קישואים
1 בצל סגול בינוני, קצוץ
1 שום כתושה
3 כפות שמיר קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
9 כפות קמח תופח
1 ביצה
חצי כוס גבינת קפלוטירי/קשקבל מגוררת
חצי כוס גבינת פטה מגוררת
שמן לטיגון
להגשה:
יוגורט כבשים
מעט אורגנו יבש
שמן זית
פלחי לימון
אופן ההכנה:
1 מגררים את הזוקיני/קישואים בפומפייה גסה (צריכות להתקבל כ-2 כוסות). מניחים במסננת וסחטים מנוזלים.
2 מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים למעט הגבינות.
3 מוסיפים את הגבינות, מערבבים שוב ומשאירים במקרר לכ-4 שעות.
4 מחממים בסיר שמן לטיגון בעומק של כ-10 ס"מ (למי שיש מדחום לשמן, יש להביא את השמן לחום של 170-180 מעלות). לוקחים כף מהתערובת ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לשמן הלוהט - הקציצה נוצרת מעצמה, וצפה מיד. כשהקציצה זהובה משני הצדדים מעבירים לנייר סופג. ממשיכים עד סיום התערובת.
5 מגישים עם קערית יוגורט ומעליו מעט אורגו יבש ושמן זית לצד פלחי לימון.
* שאריות ניתן לשמור במקרר, ולחמם ב-180-200 מעלות.
* המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני".