סופגניית טרופיקנה של רולדין
כשטעמנו את סופגניית טרופיקנה, עם כל העושר והקוקוס והמנגו, הרגשנו שהזמן עצר מלכת. עכשיו יש לנו הזדמנות לנסות לשחזר את ההצלחה לבד - אצלנו במטבח. תרגישו חופשי להצטרף
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
למילוי:
30 מ"ל (2 כפות) שמנת
60 מ"ל (רבע כוס) חלב
18 גרם (כף ועוד כפית) קורנפלור
130 גרם מחית מנגו
130 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) מיץ פסיפלורה (ללא גרעינים)
40 גרם (חמישית כוס) סוכר
130 מ"ל (חצי כוס ועוד כף) קרם קוקוס
500 גרם שוקולד לבן
45 מ"ל (3 כפות) רום
45 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
75 גרם שמרים לחים
300 מ"ל (כוס ורבע) מים קרים
2 ביצים
חלמון ביצה
כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית רום
כפית ברנדי
כפית מלח
90 גרם מרגרינה
לציפוי:
500 גרם שוקולד לבן
50 גרם (רבע כוס פחות כף) שמן קנולה או חמניות
קוקוס טחון לקישוט
אופן ההכנה:
המילוי:
1 מערבבים שמנת וחלב עם קורנפלור.
2 מערבבים מחית פסיפלורה, סוכר וקרם קוקוס בסיר ומביאים לסף רתיחה. מוזגים בהדרגה לתוך תערובת החלב תוך כדי בחישה (השוואת טמפרטורות).
3 מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב במטרפה עד לקבלת קרם סמיך ומבעבע.
4 שופכים את התערובת על השוקולד ומערבבים היטב במטרפה לקבלת תערובת אחידה (מומלץ לטחון עם בלנדר מוט). מוסיפים את הרום ומערבבים היטב. מוסיפים חמאה ומערבבים עד קבלת גנאש אחיד. מומלץ לטחון שוב בבלנדר מוט. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים במקרר ללילה.
הבצק:
1 מכניסים למיקסר קמח, סוכר ושמרים לחים, ומערבבים למשך דקה.
2 מוסיפים מים קרים, ביצים וחלמון, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
3 מעבירים למהירות גבוהה ומערבלים עוד 3 דקות. מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
4 מוציאים מהקערה ויוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם. מסדרים את הכדורים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 5-4 ס"מ. מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות.
5 מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות (אם אין מדחום מחכים עד שנוצרות בועות סביב ידית של כף עץ בטבילה בשמן). מטגנים 3-2 דקות מכל צד, כשמתחילים בצד שתפח, עד לקבלת גוון חום זהבהב.
הציפוי:
ממיסים בקערה עמוקה את השוקולד, על בן מארי או במיקרו בפולסים של 20 שניות, תוך כדי ערבוב. מערבבים היטב עם השמן.
הרכבת הסופגנייה:
מכניסים את המילוי לשק זילוף עם צנתר חלק בגודל 7 או 8. מזלפים לתוך כל סופגנייה, דרך חלקה העליון, כ-20 גרם מילוי. טובלים את חלקה העליון של הסופגנייה בציפוי ומנערים קלות לקבלת ציפוי דק. טובלים בקערה מלאה בקוקוס טחון. מזלפים מעל את המילוי בצורת ספירלה הדוקה.