צילום׃ Tatiana Volgutova, ShutterStock
לביבות תפוחי אדמה של אהרוני
אחרי כמעט שבוע שלם של לטקס, השדרוג של אהרוני בא לנו בול: הפעם לא מגררים את תפוחי האדמה אלא מבשלים אותם לפירה, ומשם ממשיכים. איזה יופי של מתכון
ישראל אהרוני | מגזין שופרסל
| פורסם 13/12/23
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
גביע יוגורט
2 ביצים
כוס ורבע חלב
כוס וחצי קמח
כפית אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים (כחצי שעה, תלוי בגודל הקוביות). מסננים היטב, ומועכים לפירה.
2 מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
3 משמנים מחבת טפלון (רגילה או שקעים) ומחממים מעל להבה בינונית.
4 יוצקים מהתערובת למחבת (אפשר בעזרת מצקת למרק) ומטגנים 3-4 דקות מכל צד.
הערות וטיפים
** אפשר לצקת את התערובת על עלי מרווה שלמים, ולקבל לביבות מקושטות.
** אפשר להוסיף לתערובת שלושת רבעי כוס גבינת פרמזן מגוררת דק.