צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

פנקייק גבינה קל להכנה

ככה מכניסים קצת בריאות לארוחת הבוקר של שבת: משלבים גבינה לבנה ויוגורט בפנקייק, וכמעט לא משמנים את המחבת בין הנגלות. פנקייק קל להכנה שהוא טעים, מזין ובעיקר כיפי בטירוף

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 29/12/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 669 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קופסה גבינה לבנה (250 גרם)

גביע יוגורט

כוס וחצי קמח

4 כפות סוכר

2 כפיות תמצית וניל

2 ביצים

שקית אבקת אפייה

50 גרם חמאה מומסת או 4 כפות שמן קנולה

קמצוץ מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים (אפשר לעשות זאת במעבד מזון, בבלנדר או פשוט במטרפה). 

2 מחממים מחבת על אש בינונית-נמוכה, ומשמנים במעט חמאה או שמן.

3 יוצקים מהבלילה פנקייקים, וכשמתחילות להופיע עליהם בועות קטנות הופכים. ממתינים 2-3 דקות נוספות להזהבת הצד השני, מורידים את הפנקייקס המוכנים וממשיכים עם יתרת הבלילה. אין צורך לשמן את המחבת שוב.

4 מגישים חם עם איזו תוספת שאוהבים (או בלי כלום. זה עדיין טעים מאוד).

פוש אחרון ודי:

>> לכל מתכוני הסופגניות

>> לכל מתכוני הלביבות

>> כל המתכונים שלנו לחנוכה