צילום׃ ChameleonsEye, shutterstock
לביבות תפוחי אדמה אפויות
עם כל הכבוד לנס פך השמן, מחכים לנו לא עוד מעט ערבים של הדלקת נרות, אז אם אפשר טיפה לחסוך בטיגונים, נשמח. מה גם שהלביבות האפויות האלה יוצאות מהתנור לא פחות טעימות או שזופות
אוכל טוב | mako
| פורסם 01/12/21
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל 15-20 לביבות בינוניות
4-5 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל
1 ביצה
3-4 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200-220 מעלות.
2 שוטפים ומקלפים את תפוחי האדמה. מגררים בפומפייה.
3 קוצצים את הבצל דק.
4 סוחטים היטב את הנוזלים מתפוחי האדמה המגוררים ומערבבים עם הבצל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בנדיבות. יוצרים לביבות בגודל הרצוי, מסדרים על התבנית ומזלפים שמן גם מלמעלה (אם יש ספריי שמן משתמשים בו, אם אין - מכינים קערונת של שמן זית ומושחים את הלביבות אחת אחת במברשת).
6. אופים 15-20 דקות, עד שמתקבלת הזהבה יפה, מגישים וזוללים.