צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
לוקוס עם שום, כוסברה, לימון ומנגולד
דג לוקוס פשוט להכנה ברוטב עם שמן זית, לימון עלי מנגולד, כוסברה והמון שום
אביב משה | mako אוכל
| פורסם 06/04/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 נתחי לוקוס נקיים מעצמות, במשקל 200 גרם כל אחד
שמן זית
10 שיני שום
1 חבילה מנגולד, חתוכה לרצועות גסות
1 גזר פרוס דק
1 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
מלח
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 1 ליטר ציר דגים
צרור עלי כוסברה, קצוצים
אופן ההכנה:
1 לדגים: מחממים מחבת עם שמן זית, צולים את הדגים מכל צד כ-2 דקות ומעבירים לתנור חם בחום של 200 מעלות כ-8 דקות. 2. לרוטב: בסיר רחב מטגנים את שיני השום, המנגולד והגזר. מוסיפים את הפלפלים החריפים, תפוחי האדמה, התבלינים ומיץ הלימון. 3. מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות. 4. מניחים כל נתח דג במרכז צלחת, מוזגים מעל רוטב ומפזרים כוסברה.