קציצות עוף עם חומוס וירקות
קציצות הן אומנם מנה ביתית, אבל מצד שני - כשמכינים אותן כמו שצריך, עם תיבול מדויק ותוספות מעניינות, הן יכולות לשמש יופי של עיקרית לליל הסדר. רוצים להיות בטוחים שהמתכון אמין וטוב? לכו על מתכון של פסקל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות:
חצי קילו בשר חזה עוף טחון
חצי כוס שקדים קצוצים דק
5 גבעולי כוסברה קצוצים דק
5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
1 בצל גדול, קצוץ
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה חריפה
רבע כפית כורכום
2 שיני שום, כתושות
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ
5 שיני שום, כתושות
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
3 כוסות מים
2 כוסות גרגרי חומוס ששרו לילה במים
250 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
3 עלי סלק ירוק (מנגולד), חתוכים לרצועות בינוניות
אופן ההכנה:
1 לשים את כל חומרי הקציצות בקערה עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל 3-4 ס"מ ומסדרים על מגש.
2 מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לגוון זהבהב. מוסיפים את השום הכתוש ורסק העגבניות ומערבבים.
>> מתכונים לפסח
>> לפורטל הקולינרי של פסקל פרץ רובין
3 מוסיפים חצי כוס מים ואת התבלינים ומערבבים. מוסיפים את שאר הנוזלים, מכסים ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את כדורי העוף וגרגירי החומוס המסוננים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
>> והנה עוד עיקריות מומלצות לפסח
5 מוסיפים את הדלעת והמנגולד ומבשלים עוד 30-40 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.