עראייס לפסח
לא קל לוותר על פיתות לשבוע, אבל מאז שמצאנו פתרון כשר לפסח לעראייס אנחנו חייבים לומר שמצבנו טוב בהרבה. השמועות נכונות - עראייס במצה זה חתיכת דבר טעים, והוא לא יותר מורכב להכנה מעראייס רגיל (אפילו פחות)
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 14/04/25
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ל-16 עראייס קטנים:
4 מצות רטובות
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
1 בצל, קצוץ לקוביות קטנות מאוד
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
מעט פלפל אנגלי
3 כפות מי סודה
להגשה:
טחינה
סלט עגבניות ופלפל חריף
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת הבשר.
2 חותכים את המצות לרבעים.
3 מפזרים את תערובת הבשר על רבעי המצות בצורה אחידה. מקפלים על רבע מצה לשניים, לקבלת משולש.
4 צורבים את משולשי המצה על המנגל או על פלנצ'ה משומנת כ-3 דקות מכל צד, עד שהבשר עשוי.
5 מגישים עם טחינה וסלט חריף ומתענגים.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון וחג שמח!