עראייס לפסח

לא קל לוותר על פיתות לשבוע, אבל מאז שמצאנו פתרון כשר לפסח לעראייס אנחנו חייבים לומר שמצבנו טוב בהרבה. השמועות נכונות - עראייס במצה זה חתיכת דבר טעים, והוא לא יותר מורכב להכנה מעראייס רגיל (אפילו פחות)

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 14/04/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-16 עראייס קטנים:

4 מצות רטובות

לתערובת הבשר:

חצי קילו בשר טחון

1 בצל, קצוץ לקוביות קטנות מאוד

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

מעט פלפל אנגלי

3 כפות מי סודה

להגשה:

טחינה

סלט עגבניות ופלפל חריף

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת הבשר.

2 חותכים את המצות לרבעים.

3 מפזרים את תערובת הבשר על רבעי המצות בצורה אחידה. מקפלים על רבע מצה לשניים, לקבלת משולש.

4 צורבים את משולשי המצה על המנגל או על פלנצ'ה משומנת כ-3 דקות מכל צד, עד שהבשר עשוי.

5 מגישים עם טחינה וסלט חריף ומתענגים.

עראייס מצה (צילום: יעל קצב)
עראייס מצה|צילום: יעל קצב

עראייס לפסח  (צילום: יעל קצב)
עראייס לפסח |צילום: יעל קצב

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון וחג שמח!