מצה בריי כהלכתה
יש כל כך הרבה גרסאות ושדרוגים למצה בריי שלפעמים אנחנו שוכחים כמה טעימה הגרסה הבסיסית, המצה בריי שבה הכל התחיל. אז בואו נחזור לנקודת ההתחלה: מצות, ביצים וחלב. עם מה מגישים? יש לנו המלצה אש
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 10/04/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
2 מצות, שבורות לחתיכות יחסית קטנות
2 ביצים
רבע כוס חלב
מלח
פלפל שחור
כף חמאה
אופן ההכנה:
1 טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים חלב, מלח, פלפל שחור ואת המצות השבורות. מערבבים עד שכל המצות עטופות.
2 ממיסים את החמאה במחבת ומעבירים את התערובת פנימה. מכסים במכסה, מבשלים 3 דקות מכל צד ואוכלים מיד.
** לגרסה עשירה יותר מחליפים את החלב בשמנת לבישול.
** אפשר לשדרג את המצה בריי עם גבינה צהובה, עשבי תיבול ואפילו סוכר וקינמון. המלצה אישית: לכו על שמנת חמוצה, קוביות עגבנייה ופטרוזיליה קצוצה.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון וחג שמח!