מצה בריי כהלכתה

יש כל כך הרבה גרסאות ושדרוגים למצה בריי שלפעמים אנחנו שוכחים כמה טעימה הגרסה הבסיסית, המצה בריי שבה הכל התחיל. אז בואו נחזור לנקודת ההתחלה: מצות, ביצים וחלב. עם מה מגישים? יש לנו המלצה אש

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 10/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 מצות, שבורות לחתיכות יחסית קטנות

2 ביצים

רבע כוס חלב

מלח

פלפל שחור

כף חמאה

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

עוד מתכוני מצות

1 טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים חלב, מלח, פלפל שחור ואת המצות השבורות. מערבבים עד שכל המצות עטופות.

2 ממיסים את החמאה במחבת ומעבירים את התערובת פנימה. מכסים במכסה, מבשלים 3 דקות מכל צד ואוכלים מיד.

** לגרסה עשירה יותר מחליפים את החלב בשמנת לבישול.

** אפשר לשדרג את המצה בריי עם גבינה צהובה, עשבי תיבול ואפילו סוכר וקינמון. המלצה אישית: לכו על שמנת חמוצה, קוביות עגבנייה ופטרוזיליה קצוצה.  

מצה בריי כהלכתה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
ניסיתם מצה בריי עם שמנת חמוצה ועגבנייה?|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון וחג שמח!