צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

נשיקות לימון-ג'ינג'ר

פסח בלי נשיקות זה כמעט כמו פסח בלי מצות. הפעם בגרסה מרעננת בעלת ניחוח לימוני וטעם מיוחד של ג'ינג'ר

אסתי רותם | אוכל טוב, mako | פורסם 05/03/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 חלבונים גדולים

225 גרם סוכר (כוס+שתי כפות)

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

2 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר

אופן ההכנה:

1 מניחים את כל החומרים בבן מארי (קערה הניצבת מעל סיר ובו מים רותחים). יש להקפיד שהקערה לא תיגע במים. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע. מסירים מהאש.

>> הנה עוד עוגיות לפסח
 
>> הנה עוגות לפסח
 
>> והנה כל המתכונים

2 מעבירים לקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה 10 דקות. מתקבל קצף דביק ויציב מאוד.

3 בעזרת שקית זילוף בעלת פתח בקוטר 1 ס"מ (אפשר להשתמש בצנטר חלק או פשוט לגזור פתח בשקית), מזלפים נשיקות קטנות על גבי נייר אפייה או משטח סיליקון. מניחים ל-20 דקות.

4 מייבשים את הנשיקות בתנור בחום של 75 מעלות במשך שעתיים וחצי, רצוי עם מאוורר פנימי (טורבו). מכבים את התנור ומשאירים בו את הנשיקות עד שהן מתקררות.