עוגת גבינה פירורים כשרה לפסח
כל חג הוא חג מצוין לעוגת גבינה פירורים טובה, ופסח אינו יוצא מהכלל. אין לכם קמח תופח לפסח? בלי לחץ - השתמשו בקמח פשוט ללא גלוטן והוסיפו אבקת אפייה. מעדיפים את העוגה יציבה כמו חיילת? גם לזה יש פתרון
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה בקוטר 24:
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח כשל"פ (או קמח ללא גלוטן ושקית אבקת אפייה)
70 גרם (שליש כוס) סוכר לבן
200 גרם חמאה קרה
4 חלמונים מידה L
לתערובת הגבינה:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
150 גרם אבקת סוכר
80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
חבילת גבינת שמנת (30% שומן) בטעם טבעי
2 גביעים (500 גרם סך הכל) גבינה לבנה
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 מכינים את התחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מעבדים בפולסים במעבד מזון קמח, סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים שוב לקבלת בצק (אם אין מעבד מזון אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה).
3 משטחים את הבצק בתבנית התנור מרופדת נייר אפייה ומחוררים במזלג. אופים עד הזהבה, כ-20 דקות. מצננים.
4 בינתיים מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
5 מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה בקערה נפרדת.
6 מוסיפים את הקצפת בהדרגה לקערת הגבינות, ומקפלים.

7 מפוררים את הבצק שהתקרר בידיים.
8 מפזרים מחצית מהפירורים בתחתית התבנית, ועליהם משטחים את המלית. מפזרים את שאר הפירורים ומעבירים לייצוב של כמה שעות במקרר.
** לעוגה יציבה יותר אפשר להוסיף ג'לטין לתערובת הגבינות.
חג שמח!