צילום׃ Shutterstock AI

חרוסת מרוקאית

ברוב סוגי החרוסת המרוקאית לא תמצאו תפוחים אבל כן תמצאו שפע של תמרים ואגוזים, והצבע כהה בהתאם. מבחינת התיבול, מי שלא שם קינמון הוא לא מרוקאי אמיתי, אבל בשקט בשקט אנחנו מודים שלציפורן אנחנו פחות מתחברים

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 09/04/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם תמרים מגולענים

כוס יין מתוק

חצי כוס שקדים טחונים/קצוצים דק

חצי כוס אגוזים טחונים/קצוצים דק

רבע כוס של שומשום (לא חובה, אפשר להמיר בעוד אגוזים או שקדים)

רבע כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

מתכון בסיסי לחרוסת

1 מכניסים את כל המרכיבים לסיר.

2 מחממים על להבה נמוכה תוך ערבוב והמסה של התמרים, עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מצננים ומעבירים לצנצנת. 

** אוהבי הציפורן מוזמנים להוסיף קורט ממנה. 

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון וחג שמח!