פיצה לפסח רכה וטעימה

עברו הימים שבהם צריך לוותר על פיצה בשבוע של פסח, וכמה טוב שהם עברו. בחול המועד הזה אנחנו הולכים להתחרע על הפיצה הזאת - שהיא אומנם כשרה לפסח אבל עושה את העבודה נהדר

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 15/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

2 וחצי כוסות קמח תופח לפסח

2 כפות סוכר

כף שמרים יבשים

1 כפית מלח

1 ביצה

כוס וחצי מים

3 כפות שמן זית

על הבצק:

רוטב פיצה

גבינה צהובה

תוספות שאוהבים

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

מאפים לפסח

1 מערבבים את הקמח עם הסוכר, השמרים והמלח. מוסיפים ביצה, מים ושמן זית ולשים 5-7 דקות עד לקבלת בצק מעט דביק.

2 משמנים מעט את הבצק, מכסים את הקערה ומתפיחים שעה עד שעה וחצי.

3 מורידים את הנפח של הבצק, משמנים שוב ומתפיחים עוד חצי שעה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מקמחים נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לגודל תבנית התנור (זהירות, הוא מאוד עדין). מעבירים לתבנית, מורחים ברוטב פיצה ומפזרים גבינה ותוספות.

6 אופים 20 דקות או עד הזהבה.

פיצה כשרה לפסח - לפני האפייה (צילום: יעל קצב)
פיצה כשרה לפסח - לפני האפייה|צילום: יעל קצב

פיצה כשרה לפסח (צילום: יעל קצב)
פיצה כשרה לפסח|צילום: יעל קצב

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון וחג שמח!