פיצה לפסח רכה וטעימה
עברו הימים שבהם צריך לוותר על פיצה בשבוע של פסח, וכמה טוב שהם עברו. בחול המועד הזה אנחנו הולכים להתחרע על הפיצה הזאת - שהיא אומנם כשרה לפסח אבל עושה את העבודה נהדר
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 15/04/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
2 וחצי כוסות קמח תופח לפסח
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 ביצה
כוס וחצי מים
3 כפות שמן זית
על הבצק:
רוטב פיצה
גבינה צהובה
תוספות שאוהבים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח עם הסוכר, השמרים והמלח. מוסיפים ביצה, מים ושמן זית ולשים 5-7 דקות עד לקבלת בצק מעט דביק.
2 משמנים מעט את הבצק, מכסים את הקערה ומתפיחים שעה עד שעה וחצי.
3 מורידים את הנפח של הבצק, משמנים שוב ומתפיחים עוד חצי שעה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מקמחים נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לגודל תבנית התנור (זהירות, הוא מאוד עדין). מעבירים לתבנית, מורחים ברוטב פיצה ומפזרים גבינה ותוספות.
6 אופים 20 דקות או עד הזהבה.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון וחג שמח!