צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
עוף ממולא ללא העצמות
מנה מפוארת של עוף ממולא בבשר טחון ופירות מיובשים בציפוי של דבש, פפריקה וקטשופ
אביב משה | mako אוכל
| פורסם 06/04/14
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 עוף במשקל 2 ק"ג ללא העצמות (בקשו מהקצב)
למילוי:
300 גרם בשר בקר טחון
כוס וחצי אורז
1/4 כוס פיסטוקים קלופים
1/4 כוס צנוברים
3 משמשים מיובשים, קצוצים
3 שזיפים מיובשים, קצוצים
כפית קינמון
כפית כמון
2 כוסות מים
מלח
לציפוי העוף:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות פפריקה מתוקה
4 כפות קטשופ
אופן ההכנה:
1 צורבים את הבשר הטחון על מחבת תוך כדי פירוקו במזלג. מוסיפים את שאר חומרי המילוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מניחים למילוי להתקרר. 2. מניחים את העוף על משטח עבודה, ממלאים וסוגרים טוב. אפשר לתפור מעט ואפשר גם להדק בעזרת קיסמים. 3. מניחים בתבנית אפייה, מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים על העוף. 4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות כשעה. מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את החום ל-190 מעלות וצולים עוד כחצי שעה.