צילום׃ קרן אגם

עוגיות שקדים לימוניות נמסות בפה לפסח

ההמלצה החד משמעית של קרן אגם היא להחביא את העוגיות האלה אחרי שהן מצטננות, כי אחרת לא יישאר לכם כלום. אפשרות נוספת: לארוז בקופסה או בצנצנת ולתת למישהו שאוהבים לחג. הוא בטוח יאהב אתכם בחזרה

קרן אגם | mako | פורסם 27/03/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

את המתכון הזה קיבלתי בשנת 2014 ממישהי, ואני לא זוכרת ממי. כתבתי אותו בפתקים שלי באייפון ומאז בכל שנה בחג אני מבטיחה לעצמי להכין אותו ולא מספיקה. אני רק זוכרת שביקשתי את המתכון אחרי שראיתי תמונה שלהן איפשהו, וכבר בתמונה ראיתי שמדובר בעוגיות וואו.

 

אז למרות שזה היה לפני 11 שנים, ואני לא זוכרת של מי המתכון, אני רוצה להגיד לכם שאני לא מבינה למה חיכיתי עד היום. גם הטעם וגם המרקם שלהן מטורפים, ממש כמו שחשבתי אז כשרק ראיתי אותן בתמונה. הן על בסיס שקדים טחונים וקורנפלור, באמת נמסות בפה, וכל כך קלות להכנה שאפילו הילדים יכולים להכין אותן. אני ממליצה לכם להכפיל כמויות, זה מה שאני עשיתי.

 

ואגב, קופסה עם כאלו? שווה יותר מכל מתנה קנויה לחג.

מרכיבים :

לכ-20 עוגיות:

200 גרם חמאה, רכה

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

100 גרם קורנפלור

250 גרם (2 וחצי כוסות) קמח שקדים/אבקת שקדים

קליפה מגוררת מלימון אחד בינוני

מיץ מחצי לימון בינוני

רבע כפית מלח

חצי כפית תמצית וניל

כף ברנדי (לא חובה אבל מוסיף מלא)

אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

קינוחים לפסח

עוד עוגיות כשרות לפסח

1 מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

2 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור ל-165 מעלות.

3 יוצרים מהתערובת כדורים בגודל גולה גדולה ומסדרים בתבנית באופן מרווח.

4 אופים 10-13 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין לפני שנוגעים, אחרת הן יתפוררו.

5 מקשטים באבקת סוכר ושומרים בקופסה אטומה (אני במקומכם מחביאה, אחרת לא יישאר לכם כלום).

 

המתנה הכי שווה לפסח: עוגיות שקדים לימוניות  (צילום: קרן אגם)
המתנה הכי שווה לפסח: עוגיות שקדים לימוניות |צילום: קרן אגם
עוגיות שקדים לימוניות לפסח (צילום: קרן אגם)
עוגיות שקדים לימוניות לפסח|צילום: קרן אגם

בתיאבון!