אוזני המן דובאי

היינו רוצים להגיד שטרנד שוקולד דובאי כבר יצא מכל החורים, אבל מה לעשות שהוא כל כך טעים? אם חיפשתם גרסה מושחתת ומתוקה לאוזני ההמן שלכם, יש לנו הצעה מושלמת: אוזני המן בסגנון שוקולד דובאי

יעל קצב | mako | פורסם 10/03/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (כמות ל-25 אוזני המן):

2 כוסות קמח

2 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

200 גרם חמאה פרוסה לקוביות

2 כפות מים

למילוי:

2 כוס שערות קדאיף קצוצות דק

40 גרם חמאה

2-3 כפות גבינת שמנת/מסקרפונה

2 כפות אבקת סוכר

3 כפות מחית/ממרח פיסטוק

לקישוט:

חפיסת שוקולד חלב (100 גרם) מומס

2 כפות קדאיף קלוי (לשמור מהמילוי)

אופן ההכנה:

מתכונים לפורים

רעיונות למשלוחי מנות

כל המתכונים לאוזני המן

1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להצטנן.

2 מכינים את המילוי: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את שערות הקדאיף ומערבבים עד להזהבה (בשלב הזה מוציאים 2 כפות מהקדאיף המוזהב לקישוט בסוף). מצרפים למחבת את השמנת, ממרח הפיסטוק ואבקת הסוכר, ומערבבים היטב. מוציאים ומצננים.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

לפני אפייה. אוזני המן דובאי (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
לפני אפייה. אוזני המן דובאי|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4 אחרי שהמלית הצטננה, מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של חצי סנטימטר, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 סנטימטרים.

5 מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים היטב את הקצוות לצורת משולש ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים.

6 מכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות.

7 מוציאים את העוגיות מהתנור לצינון קל, מזלפים מעל שוקולד מומס ומפזרים את שיערות הקדאיף ששמרנו בסעיף 2.

אוזני המן בסגנון דובאי (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אוזני המן בסגנון דובאי|צילום: יעל קצב, mako אוכל

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!