עוגת דבש עם חלבה
עוגת דבש עם אופציה לחלבה, מתוך ספרו החדש של השף הקונדיטור אורן בקר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 תבניות אינגליש קייק 25X9 ס"מ
1/2 כוס (170 גרם) דבש
2 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) מים
110 מ"ל ריבת שזיפים (פובידל) או ריבה אדומה
1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 כוסות + 1 כף (300 גרם) קמח
1 כף שטוחה סודה לשתייה
1 כף שטוחה אבקת אפייה
1 כפית גדושה קינמון
1/2 כפית ציפורן
אופציונאלי:
150 גרם מחית חלבה או חלבה מפוררת
לסירופ הסוכר:
½ כוס מים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 בעזרת מערבל עם וו גיטרה, מערבבים דבש, ביצים, מים, ריבה, שמן וסוכר במהירות נמוכה.
2 מנפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים קינמון וציפורן וממשיכים לערבל עד קבלת תערובת אחידה.
3 יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ומקומחות. אם רוצים לעשות את אחת העוגות עם חלבה - מחלקים את הבצק המוכן לשני חלקים לא שווים: 650 גרם לעוגה הרגילה ו– 500 גרם לעוגה המועשרת. לתערובת השנייה מוסיפים את החלבה.
4 אופים כ– 30 דקות בתנור שחומם ל–150 מעלות, עד שחלקה העליון של העוגה הופך לקרום יציב. מצננים בטמפרטורת החדר.
5 מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים יחד מים וסוכר.
6 מסירים מהאש ומברישים את העוגה. מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר או קרה.
* מומלץ להכין את העוגה 24 שעות לפני הגשתה, על מנת שתספוג את כל הטעמים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!