צילום׃ רשת אספרסו בר
עוגת דבש ותפוחים
מתכון פשוט להכנה לחג
| רשת אספרסו בר
| פורסם 03/09/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
150 גרם סוכר
240 גרם דבש
150 גרם תמצית תה או קפה – פושר
150 גרם שמן
330 גרם קמח
5 גרם קינמון
3 גרם ציפורן או זנגביל טחון
5 גרם סודה לשתיה
3 גרם אבקת אפייה
2 יח תפוח עץ גרנד סמית' חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות. בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר (50 גרם), הדבש, תמצית התה והשמן, עד ליצירת מסה אחידה.
2 מחברים יחד את הקמח, הקינמון , הציפורן , הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומערבים לתוך שאר המסה.
3 מקציפים את הסוכר הנותר (100 גרם) והחלבונים ומקפלים לתוך שאר החומרים.
4 מוסיפים פנימה את התפוחים ומקפלים בעדינות.
5 מוזגים לתוך התבנית ואופים בחום של 175 מעלות כחצי שעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!