עוגת דבש עם תפוחי עץ
מתכון לעוגה יפה ומתוקה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
150 גרם סוכר (4\3 כוס)
230 גרם קמח (1+ 3\2 כוסות קמח)
1 כפית שטוחה אבקת קקאו
1 כף סודה לשתייה
150 מ"ל שמן (4\3 כוס)
4 כפות דבש
2 ביצים XL
4 כפות ריבת תות
1 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
120 מ"ל מים (2\1 כוס מים )
לציפוי:
3 תפוחי גרנד סמית בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-165 מעלות.
2 מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד.
3 מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה.
4 טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה.
5 מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב.
6 יוצקים לתבנית.
7 חוצים את התפוח לשניים ומוציאים את הליבה.
8 חותכים לפרוסות דקות ומפזרים מעל העוגה בצורת מניפה על כל שטח העוגה. מערבבים יחד את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל העוגה.
9 אופים במשך 45-50 דקות. מוציאים ומצננים כ-30 דקות ומצפים בשכבה דקה של דבש.
10 מצננים שוב ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!