רולדת הדבש הטעימה בעולם

נשבעים לכם, לא צריך לאהוב עוגות דבש בשביל להתמוגג מהרולדה הזו. צריך רק לאהוב אוכל טעים, בדגש על מתוקים משובחים עם טעם של מיליון דולר

יעל קצב | mako | פורסם 18/09/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

לבצק:

ביצה בינונית

3 כפות (35 גרם) סוכר

שקית (10 גרם) סוכר וניל

חצי גביע (100 גרם) שמנת חמוצה

חצי כוס ועוד כף (180 גרם) דבש

60 גרם (4 כפות) חמאה רכה

170 גרם (כוס ו-4 כפות) קמח לבן

שקית (10 גרם) אבקת אפייה

שליש כפית מלח

לקרם:

250 מ"ל (קופסה אחת) שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות דבש

כפית תמצית וניל

חצי כוס גבינת מסקרפונה

לסירופ:

חצי כוס מים חמימים

2 כפיות דבש

אופן ההכנה:

כל המתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

עוגות דבש

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור (30×40 ס"מ) בנייר אפייה.

2 טורפים בקערה ביצה, סוכר, סוכר וניל, שמנת חמוצה ודבש. מוסיפים חמאה רכה, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.

3 מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר האפייה ומשטחים לעובי של בערך חצי סנטימטר.

4 אופים 6-8 דקות - אחרי פרק הזמן הזה העוגה עדיין תהיה מאוד רכה, אבל היא תתייצב בהמשך.

5 הופכים את הבצק על מגבת נקייה מרופדת בנייר אפייה (שימו לב שהריח של המגבת ניטרלי, רולדה בטעם מרכך כביסה זה פחות כיף). מסירים את נייר האפייה שהיה בתנור ומגלגלים את הבצק בעודו חם בעזרת המגבת (ראו בסרטון). אם הבצק נסדק מעט – לא נורא. משאירים את הבצק המגולגל על השיש או במקרר, לצינון מוחלט.

6 מכינים את הקרם: מקציפים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת קרם יציב. אם הבצק עדיין חמים – מעבירים את הקרם למקרר בינתיים.

7 מכינים סירופ מערבוב של מים ודבש.

8 לאחר שהבצק הצטנן פותחים אותו בעדינות על משטח העבודה ומברישים בסירופ.

9 מורחים את הקרם על הבצק בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.

10 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

רולדת הדבש הטעימה בעולם (צילום: יעל קצב)
רולדת הדבש הטעימה בעולם|צילום: יעל קצב
רולדת דבש. הכי לא עוגת דבש רגילה (צילום: יעל קצב)
רולדת דבש. הכי לא מה שחושבים עליו כשמדמיינים עוגת דבש|צילום: יעל קצב

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון!