עוגת דבש תפוחים חגיגית
היא טעימה, היא חגיגית והיא הכי ראש השנה שיש. קרן אגם מצילה אותנו, כרגיל, עם עוגת תפוחים עם טעם דבש עדין - בול לארוחת ראש השנה (ברור שיש גם גרסת פרווה)
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:
180 גרם חמאה רכה
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
חצי כוס (180 גרם) דבש
כפית תמצית וניל
2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
חצי כפית (2 וחצי גרם) אבקת סודה לשתייה
גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
4 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, חצויים ומגולענים
לפיזור:
כף (20 גרם) דבש
2 כפות (20 גרם) סוכר חום בהיר
חופן (15-20 גרם) שקדים פרוסים
אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.
2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חמאה וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3 מוסיפים את הביצים (בשלמותן) תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות.
4 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, תמצית וניל, אבקת אפייה, קמח ואבקת סודה לשתייה. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב כף.
6 פורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף, כך שהן יישארו מחוברות ותתקבל מעין מניפה.
7 מסדרים את מניפות התפוחים בעיגול סביב שולי התבנית.
8 מפזרים על התפוחים דבש, סוכר חום ושקדים פרוסים.
9 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
10 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בשני שליש כוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים, קרם קוקוס או שמנת פרווה.