צילום׃ יפית פרץ פוקס

עוגת הדבש הכי טובה בעולם

העוגה הזו תגרום לכם לשכוח כל מה שידעתם על עוגות דבש: במקום חנק ויובש היא יוצאת עסיסית, לחה, נימוחה ודביקה, עשירה ומבושמת, באמת שאין דברים כאלה. הכירו את עוגת הדבש שתכינו מהיום ועד סוף כל ראשי השנה

יפית פרץ פוקס | mako | פורסם 14/09/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את המתכון לעוגה המשובחת הזו פרסמה הבלוגרית Smitten Kitchen עוד ב-2008. היא קראה לה "עוגת דבש לחה ומלכותית", ועד שלא הכנו אותה, לא הבנו עד כמה היא ראויה לשמה. מן הידועות שעוגות דבש לא מצטיינות בלהעניק לאוכלים אותן תחושת עסיסיות ונימוחות. או אם להיות קצת בוטים – רובן חונקות את הגרון טוב טוב ומחייבות כוס תה ליד.

 

אבל עוגת הדבש הזו, ובאמת שתצטרכו להאמין לנו, היא משהו אחר. לא רק שהיא רכה, עסיסית ודביקה ואין בה שום זכר לחנק או ליובש, היא גם מלאה בטעמים עשירים ומבושמת לעילא הודות למיקס תבלינים ועוד אי אילו מרכיבים סודיים (טוב נו, וויסקי). זה גם הזמן לספר שמכינים אותה בקערה אחת והכי בצ'יק, מה שהופך את כל האירוע לטו גוד טו בי טרו.

 

אנחנו ערכנו שינוי קל במתכון המקורי - החלפנו את מיץ התפוזים ברסק תפוחים ולדעתנו הוא הופך את המרקם לעסיסי אפילו יותר. אבל מה שלא תעשו, כנראה שהיא תצא מושלמת.

 

אז קדימה, הכירו את עוגת הדבש שתכינו מהיום ועד סוף כל ראשי השנה.  

מרכיבים :

ל-3 תבניות אינגליש קייק:

3 כוסות ועוד 2 כפות גדושות (445 גרם) קמח

כפית ושלושת רבעי אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית מלח

4 כפיות קינמון טחון

חצי כפית ציפורן, טחון

חצי כפית פלפל אנגלי, טחון

1 כוס (200 גרם) שמן 

1 כוס (320 גרם) דבש 

כוס וחצי (300 גרם) סוכר 

חצי כוס (110 גרם) סוכר חום (בהיר או כהה)

3 ביצים L

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קפה או תה חזק

חצי כוס מיץ תפוזים סחוט, מיץ תפוחים או רסק תפוחים

רבע כוס וויסקי (אפשר להחליף ברבע כוס נוספת של מיץ)

אופן ההכנה:

כל המתכונים לראש השנה

כל הקינוחים לראש השנה

עוד עוגות דבש

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 3 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה או משמנים היטב.

2 מערבבים היטב בקערה גדולה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ותבלינים.

3 יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים שמן, דבש, סוכר וסוכר חום, ביצים, וניל, קפה, מיץ או רסק תפוחים, ואת הוויסקי (אם משתמשים).

4 מערבלים היטב במיקסר ידני עם וו הקצפה את כל המרכיבים לתערובת אחידה וחלקה. מוודאים שלא נותרו גושי קמח בתחתית הקערה.

5 מחלקים את הבלילה בין התבניות.

6 אופים 45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

עוגת הדבש הכי טובה בעולם (צילום: יפית פרץ פוקס)
עוגת הדבש הכי טובה בעולם. קשה להאמין שהכל בקערה אחת|צילום: יפית פרץ פוקס
עוגת הדבש הכי טובה בעולם (צילום: יפית פרץ פוקס)
עוגת הדבש הכי טובה בעולם. חשוב מאוד לא לאפות יותר מדי|צילום: יפית פרץ פוקס

כמה הערות:

** שימו לב, המתכון הוא ל-3 עוגות. לכן כמויות הסוכר והקינמון הגדולות יחסית.

** חשוב מאוד לא לאפות את העוגה יותר מדי – אם יש לכם ספק בדקו אותה 5 דקות לפני זמן סיום האפייה המיועד. אפיית יתר תייבש אותה, וחבל.

** אתם מוזמנים לפזר על העוגה לפני האפייה פרוסות שקדים מולבנים, אגוזי מלך או פקאן קצוצים. אנחנו מעדיפים את שלנו בלי.

** זו לחלוטין עוגה להכין מראש: היא טעימה מאוד כשהיא יוצאת מהתנור, אבל ביום השני והשלישי היא רק הולכת ומשתפרת. שמרו אותה בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.

** אפשר גם להקפיא אותה. הפשירו בטמפרטורת החדר כמה שעות לפני ההגשה.

עוגת הדבש הכי טובה בעולם (צילום: יפית פרץ פוקס)
עוגת הדבש הכי טובה בעולם. אין לתאר את הניחוחות|צילום: יפית פרץ פוקס
עוגת הדבש הכי טובה בעולם (צילום: יפית פרץ פוקס)
עוגת הדבש הכי טובה בעולם. אל תקחו אותה כמובן מאליו|צילום: יפית פרץ פוקס

שתהיה שנה מתוקה!