לחם דבש ותפוחים
יש כל כך הרבה סיבות להכין את הלחם-עוגה הזה, שאנחנו לא יודעים מאיפה להתחיל. יש בו קמח מלא, אין בו שומן אלא רק רסק תפוחים, והוא בעיקר עובד ממש ממש טוב כארוחת בוקר, לצד כוס קפה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
בתקופה הזו של השנה, כל הארץ תפוחים. כלומר תפוחים ודבש. אז הפעם גם אני, במקום לנסות לחדש ולגוון, הלכתי על הקלאסיקה. זו כנראה לא הולכת להיות העוגה שתכינו לערב החג, אבל אם בא לכם להכין משהו זריז וקליל ועדיין להרגיש חגיגיים – זו העוגה בשבילכם: לחם דבש ותפוחים.
למה "לחם" ולא "עוגת דבש"? קודם כל, כי התבססתי על לחם הבננות הקבוע שלי. חוץ מזה, אם נתייחס למאפה הזה כאל לחם ולא כעוגה, הוא אוטומטית הופך להיות ארוחת בוקר לגיטימית. החלק של הדבש די ברור, ושימו לב שהמתכון לא מכיל סוכר; כל המתיקות מגיעה מהדבש. אז אפילו אפשר לקרוא לזה בריא.
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק אחת:
1/2 כוס (170 גרם) דבש
3/4 כוס (180 גרם) רסק תפוחים לא ממותק
2 ביצים גדולות
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כוס (125 גרם) קמח מלא
1/2 כפית (2 גרם) אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית מלח
1 תפוח (רצוי ירוק וחמצמץ)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
2 מערבבים דבש, רסק תפוחים וביצים בקערה בינונית. מוסיפים שני סוגי קמח, סודה, אבקת אפייה, תבלינים ומלח. מערבבים היטב, עד לקבלת בלילה אחידה.
3 קולפים וחותכים חצי תפוח לקוביות. מוסיפים לבלילה ומערבבים עד להיטמעותה. יוצקים את הבלילה לתבנית.
4 פורסים את שאר התפוח לטבעות דקות. מסדרים את פרוסות התפוחים על הבלילה ואופים 45-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו. מצננים מעט לפני החיתוך.
הערות:
* אפשר לשחק עם התבלינים והכמויות. אם אתם לא אוהבים ג'ינג'ר, השמיטו אותו. אם אתם משוגעים על קינמון, שימו כפית שלמה.
* העוגה יוצאת מעט דחוסה וכבדה. מי שרוצה להקליל אותה קצת יכול להשתמש רק בקמח לבן.
* סוד קטן: לא חייבים לקלף את התפוח. אני, באופן אישי, אוהבת להשאיר את הקליפה.
מתכונים של מנות ראשונות ותוספות לראש השנה