צילום׃ אנטולי מיכאלו, דן גורמה
עוגת דבש בחושה
עוגת דבש שהיא למעשה לחם תבלינים צרפתי, שדורשת ערבוב בלבד: קודם את הרטובים, אחר כך את היבשים - ואז כולם ביחד והיידה לתנור. מספיק פשוט בשבילנו
מאיה רביבו | דן גורמה
| פורסם 10/09/15
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס דבש
30 גרם חמאה
כוס ושלושת רבעי קמח
כפית תערובת תבלינים (ראו בהמשך)
1/2 כוס סוכר
שקית וחצי אבקת אפייה
3 ביצים
לתערובת תבלינים:
2 כפות קינמון
כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי תערובת התבלינים ושומרים בצנצנת זכוכית סגורה היטב.
2 מחממים את השמנת, הדבש והחמאה בסיר על להבה נמוכה.
3 בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, תערובת התבלינים, הסוכר ואבקת האפייה.
4 מעבירים את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
5 מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים עד שכל הביצים נבלעות בתערובת.
6 יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
7 אופים ב-160-170 מעלות 35-40 דקות.
שף קונדיטור מאיה רביבו היא ראש מגמת קונדיטוריה בדן גורמה.