עוגת דבש בתאנים וסנגריה
מתכון לחג של רשת רולדין
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לעוגה:
150 גרם סוכר (4\3 כוס)
230 גרם קמח (1+ 3\2 כוסות קמח)
1 כפית שטוחה אבקת קקאו
1 כף סודה לשתייה
150 מ"ל שמן (4\3 כוס)
4 כפות דבש
2 ביצים XL
4 כפות ריבת תות
1 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
120 מ"ל מים (2\1 כוס מים )
לתאנים בסנגריה:
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
150 מ"ל יין אדום (3/4 כוס)
50 מ"ל מים (3 כפות)
1 כפית גרדת קליפת לימון
1 כפית גרדת קליפת תפוז
60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)
120 מ"ל מיץ לימון (1/2 כוס)
קורט קינמון
קורט ציפורן
200 גרם תאנים מיובשות קצוות (1 + 1/4 כוס)
אופן ההכנה:
1 הכנת התאנים בסנגריה: מכניסים את כל המצרכים לסיר עד לרתיחה.
2 מצננים בטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר ללילה שלם. מסננים.
3 הכנת העוגה: מחממים את התנור ל-165 מעלות.
4 מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד.
5 מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה. טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה.
6 מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב.
7 יוצקים לתבנית. מניחים מעל את התאנים בסנגריה ואופים במשך 45-50 דקות.
8 מצננים כ-30 דקות ומורחים מעל שכבה דקה של דבש. מצננים כ-15 דקות נוספות ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!