צילום׃ דן לב, רולדין

עוגת דבש בתאנים וסנגריה

מתכון לחג של רשת רולדין

| רולדין | פורסם 30/08/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה:

150 גרם סוכר (4\3 כוס)
230 גרם קמח (1+ 3\2 כוסות קמח)
1 כפית שטוחה אבקת קקאו
1 כף סודה לשתייה
150 מ"ל שמן (4\3 כוס)
4 כפות דבש
2 ביצים XL
4 כפות ריבת תות
1 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
120 מ"ל מים (2\1 כוס מים )

לתאנים בסנגריה:

50 גרם סוכר (1/4 כוס)
150 מ"ל יין אדום (3/4 כוס)
50 מ"ל מים (3 כפות)
1 כפית גרדת קליפת לימון
1 כפית גרדת קליפת תפוז
60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)
120 מ"ל מיץ לימון (1/2 כוס)
קורט קינמון
קורט ציפורן
200 גרם תאנים מיובשות קצוות (1 + 1/4 כוס)

אופן ההכנה:

1 הכנת התאנים בסנגריה: מכניסים את כל המצרכים לסיר עד לרתיחה.

2 מצננים בטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר ללילה שלם. מסננים.

3 הכנת העוגה: מחממים את התנור ל-165 מעלות.

4 מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד.

5 מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה. טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה.

6 מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב.

7 יוצקים לתבנית. מניחים מעל את התאנים בסנגריה ואופים במשך 45-50 דקות.

8 מצננים כ-30 דקות ומורחים מעל שכבה דקה של דבש. מצננים כ-15 דקות נוספות ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה