עוגת דבש, שקדים ולימון
הנה עוגת הדבש היחידה שאתם צריכים בחג הקרוב. היא מתוקה וקלאסית, אבל עשירה בטעמים: לימון, שקדים, ג'ינג'ר וגם קפה נמס יש במתכון הזה, וזה עובד נהדר. רבע שעה עבודה, ובלי להקציף כלום. שנה טובה גם לכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
125 מ"ל (1/2 כוס) מים רותחים
1 כפית קפה נמס
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
180 גרם (1/2 כוס) דבש
200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
קורט מלח
קליפה מגוררת מלימון גדול
מיץ מ-1/2 לימון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
280 גרם (2 כוסות) קמח
75 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים
2 כפיות אבקת אפייה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ.
2 בכוס קטנה מערבבים יחד מים וקפה ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
3 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, דבש, שמנת חמוצה, שמן, מלח, קליפה ומיץ לימון וג'ינג'ר לתערובת אחידה ודי דלילה. מוסיפים את הקפה המצונן ומערבבים שוב.
4 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תופחת, מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים.
6 מצננים בטמפרטורת החדר, הופכים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט