צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגת דבש, שקדים ולימון

הנה עוגת הדבש היחידה שאתם צריכים בחג הקרוב. היא מתוקה וקלאסית, אבל עשירה בטעמים: לימון, שקדים, ג'ינג'ר וגם קפה נמס יש במתכון הזה, וזה עובד נהדר. רבע שעה עבודה, ובלי להקציף כלום. שנה טובה גם לכם

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 01/09/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 224 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

125 מ"ל (1/2 כוס) מים רותחים

1 כפית קפה נמס

2 ביצים L

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

180 גרם (1/2 כוס) דבש

200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה

125 מ"ל (1/2 כוס) שמן

קורט מלח

קליפה מגוררת מלימון גדול

מיץ מ-1/2 לימון

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

280 גרם (2 כוסות) קמח

75 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים

2 כפיות אבקת אפייה

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ.

2 בכוס קטנה מערבבים יחד מים וקפה ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.

3 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, דבש, שמנת חמוצה, שמן, מלח, קליפה ומיץ לימון וג'ינג'ר לתערובת אחידה ודי דלילה. מוסיפים את הקפה המצונן ומערבבים שוב.

4 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5 יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תופחת, מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים.

6 מצננים בטמפרטורת החדר, הופכים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו פאי תפוחים קלאסי 
>> והנה עוד ים של קינוחים מעולים לראש השנה