עוגת דבש לראש השנה
התבלינים בעוגה גורמים לה להיות מבושמת וריחנית
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
200 גרם ביצים (4 יח')
4 גרם סודה לשתייה (כפית)
350 גרם קמח תופח (2.5 כוסות)
200 גרם סוכר (¼1 כוסות)
160 מ"ל שמן (3/4 כוס)
360 גרם דבש טהור (כוס)
240 מ"ל מים רותחים (כוס)
20 גרם קפה שחור/תה (כפית גדושה/תיון)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית הל
80 גרם אגוזי-מלך קצוצים גס (3/4 כוס)
לקישוט:
אגוזי מלך קצוצים
פרוסות תפוח עץ
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-170 מעלות
1 שמים במיקסר: ביצים, סוכר, דבש, ושמן ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
2 מערבבים קפה שחור עם מים רותחים.
3 מוסיפים לתערובת הביצים את היבשים (קמח, תבלינים, סודה לשתייה) ולסירוגין קפה שחור, ללא משקעים.
4 מערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
5 מוסיפים את האגוזים הקצוצים.
6 מחלקים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית גדולה.
7 מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות. אופים 35-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!