טירמיסו עקיצת הדבורה לראש השנה
אוהבים טירמיסו, אבל חוששים מהביצים החיות? אוהבים עוגת עקיצת הדבורה, אבל מרגישים שגדול עליכם להכין אותה? המתכון הזה של ברקו מייד משלב בין שני הקינוחים האהובים האלה, ומדלג מעל כל המכשולים. תראו
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתערובת שקדים ודבש:
50 גרם חמאה
2 כפות דבש
25 גרם (2 כפות) סוכר
25 מ"ל (כף ועוד 2 כפיות) שמנת מתוקה להקצפה (ועוד 3-4 כפות במידת הצורך)
50 גרם שקדים פרוסים
לתערובת המסקרפונה:
100 גרם גבינת מסקרפונה
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמנת מתוקה להקצפה
25 גרם (2 כפות) סוכר
לשכבות הבישקוטים:
12 בישקוטים
קערה עם כוס מים חמימים וכפית דבש
לפיזור:
רבע כפית קינמון
חצי כפית קקאו
אופן ההכנה:
1 מכינים תערובת שקדים ודבש: מחממים בסיר קטן על אש בינונית את החמאה, הדבש, הסוכר ו-25 מ"ל שמנת מתוקה. מערבבים מדי פעם. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות, עד שהתערובת מזהיבה מעט. מוסיפים את השקדים ומערבבים. מורידים מהאש ומניחים לצינון.
2 תערובת המסקרפונה: מקציפים בקערה גדולה את המסקרפונה עם השמנת המתוקה והסוכר 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
3 מרכיבים את הטירמיסו: מערבבים בקערה קטנה כוס מים חמימים עם כפית דבש עד שהדבש נעלם לגמרי.
4 טובלים עוגיית בישקוטי במי הדבש, מנערים מעודפים ומניחים בתחתית של תבנית מלבנית בגודל 20*14 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם שאר הבישקוטים ומסדרים אותם בשכבה צפופה ואחידה.
5 יוצקים חצי מתערובת השקדים והדבש על הבישקוטים ומפזרים בצורת אחידה. שימו לב, אם התערובת התקררה מאוד והתקשתה - מוסיפים לה עוד 2-3 כפות שמנת מתוקה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם נוח לעבודה. יוצקים חצי מתערובת המסקרפונה ומשטחים.
6 חוזרים על הפעולות עם שאר הבישקוטים, שאר תערובת השקדים ושאר תערובת המסקרפונה.
7 מפזרים בעדינות קינמון וקקאו בעזרת מסננת קטנה. מקררים 3 שעות לפחות לפני ההגשה (ואפשר לילה).
לעוד מתכונים עקבו אחרי שרון ברקוביץ בפייסבוק ובאינסטגרם או בקרו באתר.
** אפשר להכין יום-יומיים מראש.