צילום׃ עידית בן עוליאל, בייקרי

עוגת ריז'יק של הבייקרי

עוגות דבש זה נחמד, באמת, אבל עד שלא טעמתם את עוגת הריז'יק מבית R2M - לא ידעתם חדוות ראש השנה אמיתית מהי. שונאים עוגות דבש? לא את זו, חברים. לא את זו

| בייקרי | פורסם 30/08/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקוטר 18*18 ס"מ:

360 גרם סוכר (בערך כוס ושלושת רבעי)

200 גרם חמאה

200 גרם דבש

14 גרם סודה לשתייה (שקית +כפית)

60 גרם חומץ (רבע כוס)

1 חלמון מביצה קטנה (20 גרם)

800 גרם קמח (5 כוסות ושלושת רבעי)

למילוי:

450 גרם שמנת חמוצה (2 ורבע גביעים)

50 גרם אבקת סוכר (כחצי כוס)

לקצפת לעיטור:

100 מ"ל שמנת מתוקה (כחצי מכל)

20 גרם אבקת סוכר (2 וחצי כפות)

2 גרם דבש (שליש כפית)

1 גרם רום (רבע כפית)

אופן ההכנה:

1 מעבירים לסיר קטן את הסוכר, החמאה והדבש, ומביאים לרתיחה.

2 מוסיפים סודה לשתייה וחומץ, מערבבים ומורידים מהאש. מצננים כ-10 דקות.

>> עוד קינוחים מעולים לראש השנה

>> כל המתכונים לראש השנה

3 מוסיפים חלמון וקמח ומערבבים עד ליצירת כדור בצק.

עוגת ריז'יק של הבייקרי - פרוסה (צילום: עידית בן עוליאל, בייקרי)
אנחנו יודעים באיזו פרוסה זה מתחיל, אנחנו לא יודעים איפה זה ייגמר|צילום: עידית בן עוליאל, בייקרי

4 משטחים ומרדדים את התערובת על משטח עבודה מקומח, ומצננים כשעתיים במקרר.

5 מחממים תנור ל-150 מעלות.

6 מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לגודל 18*18 ס"מ. לחלופין, ניתן לרדד את התערובת כולה ובעזרת תבנית מסגרת 18*18 לחלק ל-4 חלקים שווים. אופים 15 דקות.

7 מכינים את המלית: טורפים שמנת חמוצה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם יציב.

>> סדר ברכות לראש השנה: לא רק תפוח בדבש

8 מניחים דף בצק אפוי ומעליו שליש מהמילוי. מורחים את המילוי מעל הבצק בצורה אחידה. מניחים עוד דף בצק ושוב מורחים מילוי. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומניחים מעל את דף הבצק הרביעי והאחרון. מקררים לילה במקרר.

9 מקציפים את חומרי הקצפת ומזלפים על העוגה. מגישים.

 

* היופי הזה ועוד המון מתוקים שווים לחג מחכים לכם בבייקרי - המאפייה-קודיטוריה מבית קבוצת המסעדות R2M. לסניפי הבייקרי בתל אביב לחצו כאן. חג שמח.